Măsuri mult mai dure față de anul trecut. Bilanț pe șase luni la Garda de Mediu Dâmbovița

Publicitate

Un bilanț al primelor șase luni de activitate la Garda de Mediu – Comisariatul Dâmbovița arată o perioadă plină de controale și de verificări, dar și de măsuri aplicate celor care încalcă legile de mediu, măsuri cu mult mai dure față de anul trecut,.

Astfel, dacă în primele din 6 luni 2020, comisarii dâmbovițeni au efecuat 389 de inspecții, niciuna privind transferul deșeurilor, anul acesta, în primele 6 luni, ei au efectuat 436 de astfel de inspecții, dar și 6 inspecții privind transferul deșeurilor.

În perioada de referință din 2020 au fost aplicate 25 de amenzi în valoare de 460.000 lei, iar anul acesta – de peste 3 ori mai multe – 77 de amenzi în valoare de 1.037.000 lei.

Comisarii de mediu din județ au fost mai blânzi anul trecut, între ianuarie și iunie 2020 ei aplicând 16 avertismente, față de doar 7 în primele șase luni din acest an.

De asemenea, dacă anul trecut au fost emise două dispoziții de suspendare activitate, anul acesta (primele șase luni) numărul lor a fost de zece ori mai mare – respectiv 20.

În ceea ce privește confiscarea mijloacelor de transport cu care se desfășoară ilegalitățile surprinse de comisari, anul trecut nu a fost confiscat niciunul, dar anul acesta au fost deja confiscate 6.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!