Măsuri importante în programele de cultivare usturoi și tomate. Ce a decis Guvernul în sprijinul agricultorilor

Publicitate

Guvernul a decis să mărească substanțial ajutorul oferit agricultorilor care cultivă usturoi. Premierul a anunțat la începutul ședinței de guvern că se vor aproba măsuri de îmbunătățire a două Programe apreciate de agricultorii români.
”Vom crește considerabil sprijinul pentru fermierii care cultivă usturoi, de la 1.000 de euro pe hectar la 3.000 de euro pe hectar, așadar, o creștere de 300%. Susținem astfel menținerea acestei culturi în zonele cu tradiție, precum și înființarea de noi suprafețe care să asigure pe piață produse românești de calitate”, a precizat prim-ministrul.
Pe de altă parte, pentru producătorii agricoli susținuți prin Programul de tomate, va fi prelungit cu două săptămâni, respectiv până la 15 iunie 2019, termenul de valorificare a producției. Măsura vine în urma fenomenelor meteorologice nefavorabile din această primăvară.
Programul de sprijin pentru tomate, cultivate în sere sau solarii, se află în al treilea an de implementare, asigurându-se astfel necesarul de consum intern de tomate de calitate, începând cu luna mai și până în decembrie.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!