Mașinile electrice și cele cu hidrogen vor primi numere verzi de înmatriculare. Anunțul făcut de Ministrul Mediului

5
Publicitate

Se anunță câteva schimbări legislative pe care toți șoferii ar trebui să le cunoască. Ministerul Mediului a anunțat că s-a publicat în Monitorul Oficial Ordinul comun care reglementează acordarea de numere de înmatriculare cu litere și cifre de culoare verde.

În acest context, potrivit Ordinului comun al Ministrului mediului, apelor şi pădurilor, al ministrului afacerilor interne şi al viceprim-ministrului, ministrul transporturilor şi infrastructurii, numerele de înmatriculare cu litere și cifre de culoare verde vor fi acordate exclusiv autovehiculelor cu emisii zero de CO2, adică mașinilor pur electrice sau cu pilă de combustie cu hidrogen, transmite Ministerul Mediului.

Ministerul Mediului, Tanczos Barna, a declarat că prin această lege nou adoptată se va face o diferență clară între autoturisme, iar mașinile nepoluante vor fi mai ușor de identificat pentru aplicarea anumitor facilități deja promise de autorități:

”Numere de înmatriculare dedicate mașinilor nepoluante vor funcționa ca un pașaport verde pentru acest tip de autovehicule. Prin identificarea clară și vizibilă a vehiculelor nepoluante în trafic, creăm cadrul pentru acordarea unor facilități celor care le utilizează: fie că vorbim de parcare gratuită, acces permis în zone cu emisii reduse, reduceri de taxe și impozite, autoritățile locale, în special cele din marile aglomerări urbane, vor avea un instrument de lucru foarte util”, a declarat ministrul.

Noile măsuri vor intra în vigoare la 60 de zile de la publicarea Ordinului în Monitorul Oficial. În cazul mașinilor deja înmatriculate care respectă criteriile de acordare a ”numerelor verzi”, acestea vor putea fi preschimbate, la cerere, după intrarea în vigoare a prevederilor actului normativ.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!