Mărturii despre drama familiilor din Afganistan care sunt nevoite să-și vândă copiii pentru a supraviețui. Foametea face ravagii în lume

Publicitate

Situația din Afganistan este din ce în ce mai dură. Multe familii nu mai au bani să-și cumpere alimente și ajung în punctul în care trebuie să renunțe la unul dintre copii pentru a face rost de alimente necesare traiului.

O familie povestești cum a fost nevoită să-și vândă fetița de numai 9 ani unui bărbat în vârstă de 55 de ani pentru a putea supraviețui. Familia a trăit într-o tabără din nord-vestul provinciei Badghis și a supraviețuit doar cu ajutorul umanitar și cu munca ușoară, câștigând câțiva dolari pe zi, scrie Gândul.ro.

După preluarea puterii de către talibani, economia țării începe să se prăbușească, iar resursele sunt din ce în ce mai puține. Deciziile de a-și vinde copiii sunt sfâșietoare, însă sunt luate în momente extreme, atunci când nu mai este absolut nimic de făcut.

În familia fetiței de 9 ani sunt în total 8 persoane. Cea mică a încercat să-și înduplece părinții să nu o vândă, însă încercările ei au fost în zadar, scrie Gândul.ro. Tatăl ei povestește că fetița dorea să-și continue studiile și să devină profesoară, însă nu se știe dacă acest vis se va împlini.

De asemenea, familia povestește că în momentul în care și-au vândut fiica bărbatului, l-au rugat pe acesta să nu fie violent cu ea, iar promisiunile au fost pe măsură:

„Nu o voi bate. O voi trata ca pe un membru al familiei. Voi fi amabil.”, a spus bărbatul de 55 de ani, potrivit sursei citate.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!