Marșul Centenarului ajunge la Târgoviște și în mai multe comune din Dâmbovița

Publicitate

Flacăra Unirii va traversa sâmbătă, 28 iulie, mai multe localități din județul Dâmbovița. În ultima lor zi din etapa a cincea a Marșului Centenar, unioniștii vor pleca de la Izvoarele și vor trece prin Gheboieni, Drăgăești-Ungureni, Dragomirești și Priseaca. După ce au parcurs 600 de km din cei 1300 pe traseul Alba Iulia-Chișinău, participanții la Marșul Centenarului vor intra în Târgoviște la ora 19:00. La ora 19:30, aceștia vor fi primiți la Catedrala Mitropolitană.

Zeci de unioniști din București, Chișinău, Grătiești, Curtea de Argeș și alte localități din România și Republica Moldova au purtat Flacăra Unirii în cea de-a cincea etapă a Marșului Centenar, pe traseul Curtea de Argeș – Câmpulung Muscel – Târgoviște. Surpriza etapei a fost Maria, care la numai 6 ani, a mers pe jos cu o energie care i-a motivat și pe ceilalți participanți la marș.

„Din exterior poate părea o banalitate: sunt oameni care merg pe jos cu steaguri tricolore și pancarte. Însă noi am mers pe furtună, am mers pe caniculă și ne-am depășit limitele pentru a trasa legătura firească între Alba Iulia, orașul Marii Uniri, și Chișinău, orașul Reîntregirii. Le mulțumim autorităților și oamenilor simpli care ne-au întâmpinat în localitățile din această etapă a marșului și îi invităm alături de noi pe toți cei care vor ca Unirea să se realizeze cât mai curând”, a declarat George Simion, președinte al Acțiunii 2012.

Flacăra Unirii, aprinsă pe 1 iulie la Alba Iulia, este purtată sub forma unei ștafete pe o distanță de 1300 de km, în 11 etape a câte cinci zile, până la Chișinău.

Cei care doresc să participe la Marșul Centenarului își pot alege una dintre etapele de aici: http://www.unire2018.ro/detalii_marsul_centenarului și îl pot contacta pentru înscrieri pe Nicolae Capcelea, nr. tel. +40752421442, adresă e-mail – nicucapcelea@gmail.com.

Dâmbovițenii sunt așteptați să se alăture Marșului, în satele amintite mai sus, dar și la Târgoviște.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!

LASĂ-NE UN COMENTARIU

Scrie comentariul tău
Introdu numele