Marian Preda: 14 milioane de locuitori în 2050 în România!

Publicitate

Marian Preda, rectorul UB, vorbește despre situația actuală a României, spunând că piramida actuală a vârstelor duce înspre 14 milioane de locuitori în anul 2050. Se pare că este vorba despre previziuni clare, însă nu se acordă suficientă importanță acestui lucru, a declarat acesta, potrivit Dcnews.ro.

De asemenea, acesta menționează faptul că indiferența provine din faptul că acest lucru nu reprezintă o problemă de viață și de moarte, cu rezultate imediate, așa cum sunt altele:

“Profesiile sociale, adesea, sunt tratate puţin diferit. De exemplu, nimeni nu s-ar gândi să meargă pe un pod care nu e făcut şi proiectat de nişte specialişti în domeniu, nimeni nu ar zbura cu un avion care nu e proiectat de un inginer în aviaţie şi nu e realizat de o firmă cu specialişti în domeniu, nimeni nu ar accepta să fie operat de un chirurg care nu are patalama, nimeni nu ar accepta să fie reprezentat în instanţă de un amator, nimeni nu ar accepta să îşi pună banii la o bancă care nu e condusă de finanţişti buni. Cu toate astea, acceptăm foarte uşor că în zona profesiilor sociale, copiii noştri pot fi educaţi de oameni de calitate îndoielnică, care au terminat şcoala pe ici pe colo, ca şi cum nu ar fi nimic cu asta. Acceptăm ca părinţii noştri şi persoanele cu dizabilităţi din jurul nostru să fie trataţi de asistenţi sociali care nu sunt profesionişti.”, a declarat Marian Preda, potrivit Dcnews.ro. 

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!