Marian Aioani, victorios cu România U19 în Macedonia! ” Este o onoare să îmbrac tricoul naționalei”

Publicitate

Marian Aioani este unul dintre cei mai promițători jucători din curtea Chindiei Târgoviște. Portarul de numai 17 ani a revenit la începutul acestei săptămâni pe “Eugen Popescu” după ce s-a aflat în Macedonia cu echipa națională U19 a României. Micii “tricolori” au susținut la Scopje două meciuri amicale în compania țării gazdă, înregistrând o victorie (3-2) și o înfrângere (1-3).

Dâmbovițeanul a evoluat doar în meciul al doilea, când naționala României a obținut succesul. În această dispută selecționerul Adrian Boiangiu a mizat pe toată durata întâlnirii pe serviciile goal-keeperului de la Chindia. Pentru Aioani convocarea sub “tricolor” reprezintă o mare mândrie. “A fost foarte bine în Macedonia. Am avut parte de două jocuri grele împotriva țării gazdă, în care victoriile au fost împărțite. Eu am jucat numai în al doilea joc, când noi am obținut victoria. Mă bucur că m-am aflat printre tricolori. Pentru mine acest lucru reprezintă o mândrie. Este o onoare să îmbrac tricoul naționalei. La lot am fost primit bine. Am întâlnit un grup unit, un grup puternic în care m-am acomodat foarte repede”ne-a declarat tânărul component al Chindiei.

Își dorește să promoveze cu Chindia în Liga I și să joace în străinătate

Idolul lui Marian Aioani este portarul german Manuel Neuer, iar marele său vis este să ajungă cu Chindia în Liga I. Mai mult de atât, acesta visează să apere culorile unui club mare din Europa. „ Colegii de la Chindia m-au încurajat de fiecare dată când am fost selecționat în naționala României. Îmi doresc enorm să promovez cu Chindia în primul eșalon. Ar fi un lucru extraordinar. Cel mai mare vis al meu este să joc la o echipă mare din străinătate”, a încheiat Aioani. Concurența sa în naționala U19 a României este Andrei Vald, un alt dâmbovițean, ce acum apără culorile Stelei București, după ce în vară a fost achiziționat de la CS U Craiova.

Ionuț Parghel

07

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!

LASĂ-NE UN COMENTARIU

Scrie comentariul tău
Introdu numele