Marele trofeu Crizantema de Aur 2024 a fost câștigat de o tânără artistă din Republica Moldova. Andreea Tican a reușit să impresioneze juriul prin vocea sa

Publicitate

Crizantema de Aur, cel mai longeviv festival din România, şi-a desemnat, în această seară, 19 octombrie, câştigătorii celei de-a 57-a ediţii.

Marele trofeu Crizantema de Aur 2024 a fost adjudecat de Andreea Tican, din Bălți. Tânăra artistă din Republica Moldova, în vârstă de doar 18 ani, s-a impus la secțiunea Interpretare.

Prin ceea ce a demonstrat și a arătat la prestigiosul concurs de interpretare, Andreea Tican a impresionat  din plin cu vocea sa juriul, dar și publicul numeros. Noua câștigătoare a Crizantemei de Aur a fost chiar „bobocul” festivalului, desfășurat la Târgoviște, perioada 17-19 octombrie.

La concursul de Interpretare au participat 18 concurenți, selecționați în urma unor preselecții regionale.

Tema ediției din acest an a Festivalului Naţional de Interpretare şi Creaţie a Romanţei „Crizantema de Aur” a fost „Romanța românească – Tradiție și identitate”. Ediția din acest an a festivalului și-a propus celebrarea tradiției și a valorilor identitare românești slujite de Romanța românească. Gen muzical de patrimoniu al culturii naționale, dedicat promovării poeziei românești, a limbii române literare și a spiritului unionist, Romanța românească este purtătoare de dor, dragoste, speranță, credință virtuți creștine care definesc spiritualitatea românească.

Totodată, festivalul a continuat și în 2024 Programul Național Educațional „Tinerețea Romanței”, prin care dorit promovarea în rândul tinerilor acest gen muzical al sufletului românesc și să fie inclus în programa de studii în licee și facultăți de muzică, pentru a repune Romanța românească în drepturile ei firești, alături de alte genuri muzicale românești și internaționale.

Festivalul a avut ca scop afirmarea şi lansarea interpreţilor de romanţe, stimularea creatorilor de romanţe, precum şi conservarea, perpetuarea şi promovarea Romanţei românești ca gen muzical care aparţine patrimoniului cultural naţional.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!