Marele naist dâmbovițean Gheorghe Zamfir urcă pe scena UNTOLD

Publicitate

Dâmbovițeanul Gheorghe Zamfir, unul dintre cei mai renumiți naiști din lume, va urca vineri seara, de la ora 22.30, în premieră,  pe scena principală a festivalului UNTOLD 2012. Cum va avea un moment unic, fanii festivalului vor asculta magia muzicii creată de unul dintre cei mai impresionanți artiști internaționali.

O legendă a muzicii, cu peste 185 de albe compuse vândute în 120 de milioane de exemplare, Gheorghe Zamfir are în palmares compoziții recompensate cu 100 de discuri de aur și platină, premii și distincții obținute la nivel mondial. Gheorghe Zamfir este primul artist român care a câștigat două discuri de aur în SUA, dar și care a cântat în timpul mesei private a unui Papă (Ioan Paul al II-lea), în 1988.

Dâmbovițeanul, intitulat Regele Naiului, Gheorghe Zamfir a colaborat cu muzicieni de top: Andrea Bocelli, Ennio Morricone, André Rieu, Richard Clayderman și mulți alții. De asemenea, a compus temele din coloanele sonore ale filmelor ,,Once Upon A Time in America” și „The Tall Blonde Man with One Black Shoe”, Tarantino folosind interpretarea piesei „Lonely Shepherd” în coloana sonoră a peliculei „Kill Bill”

Una dintre cele mai mari dorințe ale maestrului este aceea de a pune bazele primei Academii Internaționale de Nai Gheorghe Zamfir, festivalul UNTOLD fiind implicat în promovarea acestui proiect. Doritorii pot cumpăra cărămizi virtuale din viitoarea clădire a Academiei Internaționale de Nai Gheorghe Zamfir de pe platforma clapart.com. Cei care le vor achiziționa își vor vedea numele în calitate de fondatori ,,plutind” în zona Amfiteatrului Academiei cu ajutorul tehnologiei AR (Realitate Augmentată).

După festivalul UNTOLD, va fi lansată o colecție de NFT-uri (Non Fungible Tokes) rezultată din momentele memorabile create de Gheorghe Zamfir.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!