Marea Britanie a trecut în zona roșie a României! Cei care vor să vină în țară vor sta obligatoriu 14 zile în carantină!

Publicitate

Având în vedere că numărul persoanelor infectate cu Covid-19 a crescut considerabil în Marea Britanie, regăsindu-se din ce în ce mai des și tulpina din India, Comitetul Național pentru Situații de Urgență a decis ca aceasta să fie trecuta pe lista roșie, potrivit Mediafax.ro.

În acest caz, toate persoanele care doresc să se întoarcă în țară de la 1 iunie vor intra în mod obligatoriu în carantină pentru 14 zile în cazul în care nu prezintă adeverința de vaccinare sau un test negativ. Situația este dificilă pentru cei care vor să vină acasă la începutul verii pentru a-și petrece vacanța alături de familie.

“Mi se pare un răspuns din ăsta de reflex, luat în tandem cu altă țară care este în zona roșie de foarte multă vreme – Franța, fără nicio bază logică și științifică care să justifice o asemenea măsură. Voi veni, mă voi carantina și după cel mai probabil o să mai rămân ceva vreme și după mă întorc. Mi-am luat o marjă de eroare în caz că aveam să fiu nevoit să stau în carantină, încă de când mi-am făcut vacanța”, a declarat Gabriel Cîrling, potrivit Mediafax.ro, un IT-ist care lucrează în Marea Britanie și care se confruntă cu noile reguli impuse de la 1 iunie pentru revenirea în țară.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!