Marcel Ciolacu, tot mai tranșant în privința certificatului verde! „Nu cred că trebuie să punem presiune pe români să se vaccineze”

Publicitate

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, sare în ajutorul nevaccinaților! Acesta a considerat că nu crede că certificatul verde este singurul instrument care poate stopa pandemia. Șeful PSD a transmis că nu trebuie să se pună presiune pe români să se vaccineze. Totodată, liderul social-democrațiilor s-a declarat împotriva vaccinării obligatorii.

Este evident că va trebui să ne învăţăm să trăim cu acest virus. Nu ştiu cât timp va dura, nu sunt specialist şi am venit cu o propunere legislativă Stop covid, fundamentată ştiinţific, în momentul în care se măreşte rata, totul ca să încercăm să stopăm presiunea pe zona sanitară. Mai ales pe zona ATI. Nu s-a ajuns la forma cea mai bună, au existat şi discuţii cât este de constituţional sau neconstituţional, cât mai este eficient sau neeficient. Anumite măsuri trebuiesc luate. Vorbeam şi cu un lider de sindicat, în zona de transport în comun. S-au luat în toată Europa. E clar că în transportul în comun cel mai uşor se transmite.

Nu cred în certificatul verde ca un singur instrument. Nu cred că neapărat trebuie să punem presiune pe români să se vaccineze sau nu. Legea care este Parlament, legea propusă de PNL prevedea un singur articol, obligativitatea vaccinării medicilor ceea ce noi nu am fost de acord. Sunt multe alte măsuri pe care le putem lua şi preveni de a nu ajunge din nou în situaţia din valul 4”, a precizat Marcel Ciolacu.

Liderul PSD a transmis că nu este de acord nici cu vaccinarea obligatorie a medicilor,  variantă propusă de PNL.

“În coaliţie nu am ajuns la un consens în ceea ce priveşte certificatul verde cu alte măsuri decât sunt cele prinse în OUG. Categoric, nici cu varianta PNL-ului de a obliga medicii să se vaccineze nu am fost de acord. Nu e singura măsură pe care trebuie să o abordăm. Sunt antiviralele, atât inovative, acum există două. Mi se pare un randament de 50%, cele de la Pfizer de 90%. (…) Sunt şi medicamentele generice mai toxice, care nu au fost pe piaţă şi am văzut pentru prima oară un ministru care explica şi ce lucruri adverse se pot întâmpla dacă iei astfel de medicamete. E cu totul altă abordare. Nu e depăşită pandemia.

Sper ca presiunea pe sistemul sanitar să nu fie la fel de mare cum a fost în valul 4. (…) Nu sunt adeptul vaccinării obligatorii şi nu am toate minciunile pe care au escaladat anumite partide mai mici s-a dovedit că nu au niciun fundament la nicinul dintre ele. Nu sunt adeptul vaccinării obligatorii. Am trăit în comunism şi am o reticenţă să mai fiu obligat de către cineva.

Domnul ministru Rafila a venit cu o nouă abordare, una științifică, una cu un fundament pe zona medicală și nu o abordare dură. Dacă nu încercăm să câștigăm credibilitatea românilor în această problemă nu vom reuși să depășim această pandemie. Cu toții ne-am săturat de această pandemie, sunt aproape doi ani de zile de când vorbim. Este evident că va trebui să ne învățăm să trăim cu acest virus. Nu știu cât timp va dura, nu sunt specialist”, a mai transmis Marcel Ciolacu.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!