MApN vine în sprijinul DSP Dâmbovița: cetățenii vor fi sunați de militari pentru anchetele epidemiologice

Publicitate

Ministerul Apărării Naționale pune la dispoziția Direcțiilor de Sănătate Publică din țară aproximativ 600 de militari pentru a sprijini, în perioada următoare, eforturile generale de combatere a efectelor pandemiei de COVID-19.

Conform MApN, militarii vor îndeplini sarcini de operatori call-center, pentru realizarea de anchete epidemiologice, precum și de operatori calculator, pentru completarea bazelor de date care se întocmesc în cadrul acțiunilor de combatere a pandemiei de coronavirus.

Primii 230 dintre aceștia acționează, începând de marți, în județele Alba, Arad, Bacău, Bihor, Botoșani, Brașov, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Giurgiu Gorj, Harghita, Hunedoara, Iași, Maramureș, Mureș, Neamț, Prahova, Sibiu, Suceava, Teleorman, Tulcea.

De asemenea, sunt pregătite efective care să-și desfășoare activitatea, în aceleași condiții, în municipiul București și în late județe, în funcție de solicitările Direcțiilor de Sănătate Publică. Colaborarea cu direcțiile de sănătate publică se realizează în baza unor protocoale instituționale, la solicitarea acestora, precizează ministerul.

Sursă foto: MApN

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!