Managerul Institutului Oncologic București numit de Vlad Voiculescu: “O întârziere de 7 zile într-un tratament oncologic nu este un capăt de ţară”

Publicitate

Managerul Institutului Oncologic București, Bogdan Tănase, cel care a fost numit de Vlad Voiculescu în luna martie a declarat că bolnavii de cancer nu au murit din cauza lipsei de citostatice, iar lipsa tratamentului nu trebuie să schimbe pronosticul pacienților, scrie Dcnews.ro. 

Deși medicii spun că întreruperea tratamentului în aceste cazuri duce la înmulțirea celulelor maligne, iar tratamentul trebuie reluat, Bogdan Tănase a declarat că această afecțiune nu este o urgență medicală. În acest moment lipsesc 16 tipuri de citostatice, mare parte din ele fiind folosite pentru tratarea copiilor cu probleme oncologice, scrie sursa citată.

Această situație este determinată de faptul că managerul numit de Vlad Voiculescu nu a aflat la timp că a expirat acordul cadru, iar licitația a fost înaintată abia în data de 7 aprilie:

“Nu avem acordul cadru care să ne permită achiziţia cu celeritate a citostaticelor, se poate doar prin negociere simplificată. De pe data de 7 aprilie s-a demarat procedura de negociere, care are nişte paşi de urmat, durează 15 zile, dacă nu sunt contestaţii. Azi şi mâine se finalizează (procedura). Sperăm să fie rezolvată criza săptămâna viitoare”, a declarat acesta, conform Dcnews.ro.

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!