Mâine reîncepe școala online. Ministrul Educației, despre redeschiderea instituțiilor de învățământ în data de 8 februarie

Publicitate

Luni, 11 ianuarie 2021, elevii din România reîncep cursurile, în totalitate în sistem online, așa cum a hotărât vineri Comitetul Național pentru Situații de Urgență, în urma analizei situației epidemiologice din țara noastră.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat că se va ”reuşi” deschiderea şcolilor în data de 8 februarie ”într-o formă sau alta”, 8 februarie fiind data la care începe semestrul al doilea al acestui an școlar atipic.

Chiar dacă sunt multe voci din rândul părinților, cadrelor didactice și al elevilor care cer revenirea la sistemul educațional, potrivit ministrului, problemele predării online sunt ”structurale, nu sunt probleme circumstanţiale” și de ele ”se loveşte orice stat”.

”Vom reuşi să deschidem şcoala, este o convingere profundă, pe data de 8 februarie, fie că vom reuşi toate şcolile din România, fie că vom reuşi să deschidem şcolile în zonele care au o rată de infectare scăzută. O să prioritizăm învăţământul primar şi grădiniţele, ştiut fiind că este cel mai dificil de abordat în maniera online, fie că vom prioritiza elevii claselor a VIII-a şi a XII-a, care susţin examenele naţionale. Într-o formă sau alta, vom reuşi să deschidem şcolile, este convingerea mea. Educaţia rămâne prioritatea acestui guvern”, a spus Sorin Cîmpeanu recent, la Realitatea Plus.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!