În mai puțin de 2 ani, Școala ”Mihai Viteazul” din Târgoviște, transformată din temelii. Din 8 februarie, elevii se vor reîntoarce în clase, în funcție de evoluția pandemică

Publicitate

Școala Gimnazială „Mihai Viteazul” (fosta Școală nr. 8 din Micro IX Târgoviște) își va primii elevii, începând cu data de 8 februarie 2021 (ținând cont de situația pandemică, așa cum au anunțat autoritățile centrale), în condiții excelente.

”Proiectul implementat aici, cu o valoare totală de 18.496.227,26 lei (inclusiv TVA) si finanțat din fonduri europene, a echivalat cu transformarea din temelii a școlii amintite, care este reabilitată în întregime, construindu-se nu mai puțin de 6 corpuri de clădire și realizându-se creșterea numărului de săli de curs de la 22 la 36. În plus, s-a construit o sală de festivități, o bibliotecă, s-a extins sala de sport, s-a realizat un teren de sport exterior, s-au construit grupuri sanitare și vestiare aferente zonei sportive, la care se adaugă o clădire tehnică.

Totodată, școala se bucură de foarte multe dotări specifice, în sensul că fiecare clasă va beneficia, în afara mobilierului, de videoproiector, ecran de proiecție, imprimantă multifuncțională sau calculator (all in one PC). Tot urmare a investiției amintite, au fost dotate complet laboratoarele, s-a instalat un sistem de monitorizare video, dar și un sistem de sonorizare”, a precizat primarul municipiului Târgoviște, Cristian Stan.

Contractul de finanțare cu fonduri europene pentru Școala ”Mihai Viteazul” a fost semnat în data de 27 martie 2019, iar lucrările au demarat în 5 iunie 2019.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!