Mai mulți medici de familie sunt anchetați după ce s-a descoperit că fraudau testele Covid-19 pentru a oferi concedii medicale!

Publicitate

Mai mulți medici sunt anchetați după ce autoritățile au descoperit că au fraudau rezultatele testelor Covid-19, pentru a putea oferi concedii medicale. Autoritățile au descoperit faptul că medicii declarau pe platformele oficiale că anumite teste rapide sunt pozitive, doar pentru ca persoanele respective să beneficieze de concediu medical și să aibă dovada trecerii prin boală.

„Există indicii privind un nou mod de operare folosit pentru a frauda procesul de eliberare şi utilizare a certificatelor digitale UE. Astfel, în ultima perioadă, pe măsură ce tot mai mulţi medici de familie au primit gratuit de la Ministerul Sănătăţii teste rapide pentru depistarea COVID-19, unii dintre ei ar falsifica rezultatele testărilor pentru anumiţi pacienţi, atestând în mod nereal că sunt infectaţi.

În acest fel, pacienţii respectivi beneficiază de concedii medicale plătite de 14 zile şi obţin certificatul verde, deşi în realitate nu au fost infectaţi”, explică Monica Dajbog, purtător de cuvânt al MAI, potrivit Observatorulph.ro.

Pentru fraudă, au fost întocmite, doar săptămâna trecută, 22 de dosare penale, fiind cercetate 26 de persoane.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!