Mai multe unități școlare din județul Dâmbovița au intrat în scenariul roșu de funcționare. Elevii vor învăța online

Publicitate

Consiliul de Administrație al Inspectoratului Județean (ISJ) Dâmbovița a avizat vineri, 18 septembrie, scenariile de funcționare pentru fiecare unitate de învățământ din județ. Ca urmare a analizei efectuate, numărul unităților de învățământ din județ care au intrat în scenariul roșu a crescut la 11: Școala Gimnazială Niculești, Grădinița cu Program Normal Nr. 2 Ciocănari – Niculești, Școala Gimnazială Ciocănari Niculești, Grădinița cu Program Normal Nr.4 Movila –Niculești, Școala Primară Nr. 4 Movila – Niculești, Grădinița cu Program Normal Nr.1 – Niculești, Grădinița cu Program Normal – Nr. 3 – Niculești, Școala Primară Nr. 3 Niculești, Colegiul Național “Nicolae Titulescu” Pucioasa, Școala Postliceală FEG Târgoviște și Școala Postliceală Sanitară „Christiana” Târgoviște.

Mai mult de atât, în două unități de învățământ din municipiul Târgoviște (Liceul de Arte “Bălașa Doamna” și Liceul Teoretic “Petru Cercel”), câte o clasă a intrat în scenariul roșu, prin apariția unui caz confirmat COVID-19 la un elev din fiecare clasă.

„Ministerul Educației și Cercetării și Inspectoratul Școlar Județean Dâmbovița monitorizează dinamica scenariilor de funcționare a unităților de învățământ preunivesitar, la nivel județean, aceasta fiind influențată de evoluția situației epidemiologice din fiecare localitate.

Prin urmare, astăzi, 18 septembrie, în conformitate cu datele transmise de unitățile școlare (unități cu personalitate juridică și structurile acestora), se înregistrează următoarea situație:

-340 de unități de învățământ în Scenariul 1 (S1): participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție sanitară;

-147 de unități de învățământ în Scenariul 2 (S2). Acesta presupune participarea zilinică (față în față) a tuturor preșcolarilor și a elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, respectiv revenirea parțială (prin rotație de una-două săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție;

-11 unități de învățământ în Scenariul 3 (S3): participarea tuturor preșcolarilor în Scenariul 3 (S3): participarea tuturor preșcolarilor și elevilor la activități/lecții online. În această situație se regăsesc unitățile din localitatea Niculești, două unități postliceal sanitar din Municipiul Târgoviște și Colegiul Național „Nicolae Titulescu” Pucioasa (clădire aflată în reabilitare.

În plus, în două unități de învățământ din Municipiul Târgoviște,câte o clasăa intrat în scenariul roșu în perioada 15-28 septembrie, prin apariția unui caz confirmat COVID-19 la un elev din fiecare clasă.

Consiliile de administrație de la nivelul fiecărei unități de învățământ adoptă propunerile de scenarii și, implicit schimbarea acestora, în funcție de analiza situației epidemiologice efectuate de către direcția de sănătate publică și Institutul Național de Sănătate Publică, de infrastructura și de resursele existente în fiecare unitate de învățământ.

Reamintim că, potrivit ordinului comun al ministrului educației și cercetării și al ministrului sănătății nr. 5. 487/1494/01.09.2020, criteriul epidemiologic în baza căruia unitățile/instituțiile de învățământ stabilesc unul dintre cele trei scenarii de funcționare este rata incidenței cumulat, respectiv: numărul total de cazuri noi din ultimele 14 zile raportat la 1 000 de locuitori”, se arată într-un comunicat IȘJ Dâmbovița.

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!