Mai multe supermarketuri din UK raționalizează uleiul de gătit! Clienții pot beneficia de variante alternative

9
Publicitate

Pentru că proviziile sunt afectate de evenimentele din Ucraina, în Marea Britanie, unele supermarketuri raționalizează cantitatea de ulei de gătit pe care clienții o pot cumpăra. De exemplu, supermarketul Tesco permite fiecărui client să cumpere trei sticle, în timp ce Waitrose și Morrisons au limitat cumpărătorii la două sticle, fiecare, scrie observatornews.ro.

Acest lucru se întâmplă pentru că cea mai mare cantitate de ulei de floarea soarelui din Marea Britanie provine din Ucraina, iar perturbarea exporturilor din cauza războiului a dus la unele penurii și la o cerere crescută de alternative.

British Retail Consortium a avertizat și că uleiul de floarea soarelui ar putea fi în curând indisponibil pe rafturi. „Aceste măsuri pot întârzia puțin lucrurile, dar în câteva luni uleiul de floarea soarelui nu va mai fi disponibil pentru cumpărare”, au transmis reprezentanții, potrivit sursei citate.

Producătorii de alimente din Marea Britanie care folosesc ulei de floarea soarelui ca ingredient în produsele lor, cum ar fi chipsurile, și-au exprimat îngrijorarea cu privire la stocurile disponibile.

Food Standards Agency și Food Standards Scotland le-au transmis consumatorilor că unele produse etichetate ca conținând ulei de floarea-soarelui pot conține de fapt alternative, cum ar fi uleiul de rapiță, într-o încercare de a se asigura că produsele rămân disponibile. Ei au avertizat că oricine are alergii la aceste ingrediente ar trebui să caute informații suplimentare, mai scrie observatornews.ro.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!