Mai multe ore de sport pentru elevi de anul viitor! Disciplinele sportive prevăzute în programa școlară vor fi diversificate

Publicitate

Ministrul Sportului, Eduard Novak, a anunțat că elevii vor avea mai multe ore de sport de anul viitor. Astfel, creșterea numărului de ore din programă va fi prevăzută în strategia națională care va fi gata în primăvară.

Eduard Novak susține că elevii ar trebui să facă aproximativ 5 ore de sport pe săptămână și să se bucure de o mai mare diversitate a sporturilor din programă.

Din 2023, după părerea mea, văd așa, să avem o creștere de la două ore la trei ore, din 2024 să avem iarăși un plus și tot așa. Trebuie să ne gândim și la construcția infrastructurii și ce sporturi vom face în școli”, a spus Novak, conform edupedu.ro.

Acesta măsuri vin după ce copiii din România au fost considerați cei mai predispuși la obezitate, cei mai obezi, nu facem sport în școală și avem performanță din ce în ce mai puțină. La noi, în sportul în școală practicăm doar 3 sporturi: atletism, gimnastică și joc, iar în țările nordice sau în țările unde situația este puțin mai diferită, acolo se practică 6-8 sporturi”, a declarat acesta, potrivit edupedu.ro.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!