Mai există vreun interes guvernamental pentru proiectele de infrastructură rutieră ale județului Dâmbovița? DN71, Drumul Expres, în silenzio stampa

Publicitate

Mai există vreo preocupare sau vreun interes guvernamental pentru proiectele de infrastructură rutieră ale județului Dâmbovița? Este întrebarea la care a dorit un răspuns fostul administrator public al județului, Ionuț Săvoiu.

Potrivit acestuia, referitor la DN71, în urmă cu două săptămâni, a primit iar promisiuni chiar de la Compania Națională de Infrastructură Rutieră (CNAIR) că tronsonul nordic al DN 71 Târgoviște – Sinaia ”nu are nicio problemă să fie finanțat și chiar scos la licitație, încă din noiembrie 2020, nici până la această dată procedura nu a fost demarată… din motive inexplicabile”, a subliniat Ionuț Săvoiu.

Pe de altă parte, nu se mai spune nimic nici de ideea avansată de ministrul Transporturilor și promisă dâmbovițenilor – acel Drum Expres de legătură cu Bucureștiul, asta după ce modernizarea pe fonduri europene a DN 71 a fost suspendată de actuala guvernare. Potrivit lui Ionuț Săvoiu, referitor tot la DN71,  mai exact la ”alternativa modernizării și lărgirii la 4 benzii pe Bâldana –Târgoviște (n.n. – care rămăsese în vigoare), încă nu a fost finalizată procedura, ceea ce confirmă de fapt că orizontul de așteptare pentru această investiție este foarte mare, numărul anilor este greu de estimat”, a declarat, citat de presa locală, ex administratorul public al județului Dâmbovița.

Totuși, Ionuț Săvoiu a remarcat un element de noutate care îl ”pune pe gânduri”: ”faptul că au scos o procedură de achiziție publică pentru lucrări pe tronsonul acela care, după cum bine știți, este grav afectat de niște alunecări de teren, la km 98+500. Din păcate nu se vorbește nimic despre lucrările de intervenție de la podurile de intrare și ieșire de la Pucioasa, care, la fel, au durata de viață depășită. Ele fac parte din acest tronson care întârzie să fie scos la licitație, dar iarăși, nu a fost defalcată o procedură strictă pentru aceste poduri care n-ar mai trebui să sufere nicio amânare”, a mai avertizat Ionuț Săvoiu.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!