În lupta cu COVID-19, cinci spitale primesc finanțări europene. Peste 42 milioane lei pentru Spitalul Județean de Urgență Târgovişte

Publicitate

Peste 78 milioane lei din fonduri europene vor fi alocate pentru cinci proiecte de investiții, care urmăresc limitarea răspândirii virusului SARS-COV-2, precum și a efectelor grave ale acestuia în spitalele din țară, printre acestea numărându-se și Spitalul Județean de Urgență Târgoviște.

Contractele au fost semnate de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, prin Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Infrastructură Mare.

Pentru asigurarea unui răspuns prompt şi eficient al sistemului medical public la criza actuală este prevăzută finanţare europeană și pentru Spitalul Județean de Urgență Târgovişte. Potrivit unui comunicat al USR Târgoviște, peste 42,6 milioane lei vor ajunge la cea mai mare unitate medicală din Dâmbovița, care ”va fi echipată și dotată corespunzător pentru prevenirea infectării cu COVID-19, dar și pentru tratarea bolnavilor”.

În țară mai primesc bani următoarele unități sanitare: peste 10 milioane lei pentru Spitalul Orăşenesc Dr. Ghe. Constantinescu Bumbeşti Jiu care; 5,5 milioane lei pentru extinderea capacității medicale a Spitalului Municipal Sighișoara; 12,6 milioane lei pentru achiziția de echipamente medicale necesare Spitalului Orășenesc Sinaia; 7,21 milioane lei pentru dotarea Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie Constanţa.

Proiectele finanţate vizează în general limitarea răspândirii virusului, precum și a efectelor grave ale acestuia asupra populației României, prin obținerea unui răspuns cât mai prompt al sistemului medical, inclusiv prin asigurarea necesarului de materiale specializate de protecție pentru personalul medical.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!