Luni, 18 ianuarie, România primește a cincea tranșă de vaccin Pfizer-BioNTech. Cum vor fi împărțite dozele

Publicitate

Mâine, 18 ianuarie, va ajunge în România a cincea tranșă de vaccin de la Pfizer BioNTech, care constă în 87 750 de doze. Toate dozele de vaccin vor ajunge pe cale aeriană, pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca și Timișoara, iar transportul către centrele de stocare este asigurat de firma producătoare, potrivit unui comunicat CNCAV.

În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepționate în tranșă curentă, cât și în tranșele anterioare, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Național și centrele regionale de depozitare, prin direcțiile de sănătate publică județene și ceea a municipiului București.

Vaccinurile sunt transportate în condiții optime de siguranță, în containere speciale, cu gheață carbonică și folie etanșă.

Astfel, procesul de vaccinare continuă atât în centrele din București, cât și din țară, fiind distribuite 87 750 de noi doze, după cum urmează:

-Centrul Regional de Distribuție București: 33 930 doze;

-Centrul Regional de Distribuție Brașov: 11.700 doze;

-Centrul Regional de Distribuție Cluj: 9.360 doze;

-Centrul Regional de Distribuție Constanța: 8.190 doze;

-Centrul Regional de Distribuție Craiova: 7.020 doze;

-Centrul Regional de Distribuție Iași: 10.530 doze;

-Centrul Regional de Distribuție Timișoara: 7.020 doze.

Vineri, 15 ianuarie, a debutat etapa a doua a campaniei de vaccinare, destinată persoanelor cu vârsta peste 65 de ani, bolnavilor critici, indiferent de vârstă, precum și personalului-cheie care desfășoară în domenii esențiale.

Compania Pfizer a anunțat revenirea la programul inițial de livrări către Uniunea Europeană începând din 25 ianuarie cu cantități din 15 februarie.

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!