Lumina sfântă de la Ierusalim va ajunge și în România. Delegațiile eparhiilor o vor prelua de la Otopeni

Publicitate

Lumina Sfântă s-a aprins în jurul orei 13.50 în Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim, în cadrul unei procesiuni în spaţiu restrâns.

Ea va fi trimisă în ţări din întreaga lume, inclusiv în România, unde va ajunge astăzi spre seară şi va fi distribuită, ca de obicei, delegaţilor eparhiilor la Aeroportul Internaţional Otopeni.

Aceştia vor purta mască şi mănuşi de protecţie şi vor respecta distanţa socială de 2 metri, a informat Cancelaria Sfântului Sinod.

Centrele eparhiale, prin protopopiate, vor distribui Lumina Sfântă fiecărei parohii. Voluntarii din parohii, purtând mască, mănuşi şi ecuson nominal, semnat şi ştampilat de parohie, vor primi Sfânta Lumină şi o vor distribui doar la casele credincioşilor care o solicită şi care o aşteaptă numai în faţa locuinţei, având în mână o candelă sau o lumânare.

Sfânta Lumină de la Ierusalim este considerată cea mai clară dovadă a dreptei credinţe, cea mai evidentă dintre minunile creştine care se petrec în Biserica Ortodoxă.

Tradiţia aducerii Luminii Sfinte de o delegaţie a Patriarhiei Române direct din Ierusalim şi distribuirea ei prin Eparhii în bisericile din întreaga ţară în noaptea de Înviere a fost instituită de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel în 2008.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!