Ludovic Orban: PNL se oprește două zile din campania electorală, din respect pentru victimele de la Piatra Neamț

Publicitate

Preşedintele PNL, premierul Ludovic Orban, a anunţat că liberalii se opresc două zile din campania electorală din respect pentru victimele incendiului de la Spitalul judeţean de la Piatra Neamţ.

Partidul Naţional Liberal urma să lanseze luni programului de guvernare “Dezvoltăm România”

”Am luat decizia să amânăm evenimentul nostru de luni. De asemenea, am transmis către toţi colegii noştri să se oprească două zile din campania electorală, din respect pentru cei care şi-au pierdut viaţa, pentru familiile lor şi pentru cei care au avut de suferit”, a precizat președintele PNL.

În incendiul izbucnit sâmbătă seara la secţia de ATI a Spitalului Judeţean Piatra Neamţ au murit zece persoane, iar alte şapte persoane au fost grav rănite, printre care şi medicul de gardă Cătălin Denciu de la ATI, care a suferit arsuri grave pe circa 40% din suprafaţa corpului.

Premierul Ludovic Orban a anunţat că medicul rănit în incendiul de la Piatra Neamţ a ajuns la Spitalul Militar “Regina Astrid” din Bruxelles şi este îngrijit în cele mai bune condiţii.

Secţiile de Anestezie Terapie Intensivă ale Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Piatra-Neamţ aveau avizul DSP, a declarat, duminică, într-un comunicat de presă remis Agerpres conducerea unităţii sanitare.

Aparatura din secţia ATI în care s-a declanşat incendiul era nouă, cu o durată de folosire de aproximativ un an, mai precizează comunicatul.

Prefectul George Lazăr a declarat însă că secţia ATI a fost mutată, în ziua incendiului, de la etajul 3 la etajul 2 al spitalului, fără ca DSP Neamţ să fie informat sau să se solicite un aviz în acest sens.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!