Ludovic Orban a fost prezent la Centrul Tehnic Renault de la Titu. Premierul a anunțat deblocarea proiectului de modernizare a DN 7, Bâldana -Titu

Publicitate

Premierul României,  Ludovic Orban, a fost prezent joi după-amiază la Centrul Tehnic Renault de la Titu. În vizita de lucru, acesta a fost însoțit, Nelu Tătaru (ministrul Sănătății), Marcel Vela (ministrul de Interne) și Virgil Popescu (ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri). În cadrul vizitei, premierul a precizat că acesta este unic în lume și că aici se validează, se testează mașinile grupului Renault din toate fabricile.

“Am văzut lucruri pe care nu mi le-aș fi imaginat, cum este camera special numită CAVE, care e de fapt o cameră în care se construiește realitatea virtual, practic, poți să vezi orice prototip de mașină care este proiectată în centrul din Militari, să vezi în cel mai mic amănunt înainte de a fabrica prototipul, să vezi toate detaliile într-o realitate virtual, fiind un instrument absolute spectaculos.

Ludovic Orban a a vorbit în cadrul vizitei și despre proiectul de reabilitare și modernizare – lărgire la 4 benzi a Drumului Național 7, Bâldana – Titu.

“Pot să vă spun că am o datorie pe care o consider o datorie personală. Atunci când am discutat de realizarea acestei investiți una dintre condițiile din memorandumul pe care l-am semnat cu Renault a fost lărgirea la patru benzi a DN 7, de la Bâldana la Titu. Vă anunț astăzi că după 12 ani de când am plecat de Ministerul Transporturilor am pus pe SICAP anunțul de participare la licitație pentru semnarea contractului de proiectare și execuție a acestui proiect atât de important și necesar pentru ruta dintre București și Titu. Trebuie să asigurăm această rapiditate și confort a celor care lucrează aici, dar și a celor care stau aici și lucrează în București.

De asemenea, premierul a menționat că a testat împreună cu cei trei miniștri care l-au însoțit mai multe modele de mașini.

“Am testat  împreună cu colegii miniștri mai multe produse. Mașina electrică, pilotată de ministrul Economiei, mașina pe GPL, nu întâmplător ministrul Sănătății a condus mașina care funcționează cu combustibil GPL și ale cărei vânzări au crescut în mod spectaculos și evident, ministrul de Interne a condus cea mai puternică mașină, Dusterul și, în mod clar, ne-a depășit pe toți pe lista de testări”.

Vizita de astăzi a premierului a fost a doua la Centrul Tehnic Renault de la Titu. Prima a fost în 2008, în calitate de ministru al Transporturilor.

Sursă foto: Agerpres.ro

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!