Lucrările la cea mai mare grădiniță din Târgoviște se apropie de final! Când și-ar putea redeschide porțile

Publicitate

O altă investiție importantă pentru sistemul educațional târgoviștean se apropie de final!

Este vorba despre cea mai mare grădiniță din județul Dâmbovița, Grădinița nr. 8 „Rază de Soare”, care face obiectul unui amplu proiect de reabilitare, modernizare, extindere și echipare.

Finanțată din fonduri europene, investiția are o valoare de 12.736.052,70 lei (inclusiv TVA) și presupune reabilitarea integrală a celor două imobile existente, precum și construirea unei extinderi sub forma unei săli multifuncționale destinate desfășurării activităților de educație fizică, iar ocazional – a serbărilor copiilor.

Totodată, se amenajează un loc de a juca modern, se reface spațiul verde și vor fi asigurate toate dotările necesare funcționării unității de învățământ preșcolar!

„Dacă nu intervine nimic deosebit, copiii se vor întoarce «ACASĂ» la începutul anului următor. (…) Pe zona de dotări putem discuta despre dotări care vizează panourile solare, chiturile de instalare și așa mai departe, până la dotările didactice, dotări de laborator, dotări pentru o mică sală de activitate sportivă și în timp de festivități, toate acestea în cadrul unui proiect finanțat pe fonduri europene și care schimbă această unitate de învățământ. Suntem aproape de final cu lucrările. Ele au avut un ritm mai scăzut, mai ales în partea de început din cauza faptului una dintre clădirile a necesitații lucrări de consolidare a multor peste ceea ce a presupus expertiza de rezistență inițială și nu puteam să trecem mai departe fără aceste intervenții”, a declarat primarul. municipiului Târgoviște, Cristian Stan.

Contractul de execuție de lucrări care vizează modernizarea Grădiniței nr. 8, „Rază de Soare” a fost semnat în iunie 2019.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!