Lucrările de la Curtea Domnească Târgoviște se apropie de final. În ultimii doi ani, s-a lucrat intens la Turnul Chindiei, Bisericile Paraclis, „Sfânta Vineri” și Biserica Domnească

Publicitate

Vizită pe șantierele de reabilitare a două importante lăcașe de cult dâmbovițene, monumente istorice.

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, alături de Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, au vizitat Curtea Domnească din Târgoviște, loc unde se află unele din cele mai frumoase mărturii ale ortodoxiei românești: Biserica „Sfânta Vineri” și Biserica Domnească „Adormirea Maicii Domnului”.

Cele două lăcașe de cult se află într-un binevenit proces de restaurare și conservare, Consiliul Județean Dâmbovița alocând în momentul de față sume consistente pentru refacerea frescei din pridvorul Bisericii Domnești.

De asemenea, cu ajutorul fondurilor europene accesate de Consiliul Județean Dâmbovița, în valoare de aproximativ 19.000.000 de lei, Biserica „Sfânta Vineri” a beneficiat de refacere acoperișului, șarpantei, pardoselii interioare, s-a restaurat exteriorul turlei, s-a consolidat structura de rezistență a acesteia și au fost refăcute aleile. Tot la Biserica „Sfânta Vineri”, Consiliul Județean va finanța, din fonduri proprii, restaurarea, conservarea și punerea în valoare a picturii interioare.

Totodată, s-a asigurat restaurarea ancadramentelor din piatră ale ferestrelor Bisericii Mari Domneaști, dar au fost curățate și zidurilor exterioare ale acesteia.

„Mă bucur să spun că lucrările de la Curtea Domnească se apropie de final! În ultimii doi ani, s-a lucrat intens la Turnul Chindiei, Biserica Paraclis, Biserica «Sfânta Vineri» și Biserica Domnească «Adormirea Maicii Domnului», iar cât de curând acestea vor fi redeschise, în totalitate, turiștilor care vor ajunge în județul nostru.

În calitate de președinte al Consiliului Județean Dâmbovița, voi susține întotdeauna protejarea, conservarea și reabilitarea lăcașurilor de cult din județul nostru, istoria noastră fiind strâns legată de Biserică”, a declarat președintele Corneliu Ștefan.

Mitropolitul Nifon i-a îndemnat pe toți cei responsabili să intensifice efortul pentru finalizarea cât mai rapidă a lucrărilor din cadrul acestui mare proiect de restaurare a Curții Domnești din vechea capitală munteană, important obiectiv turistic, cultural și religios, care, alături de Turnul Chindiei, promovează imaginea orașului și a județului nostru.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!