Lucrări la mai multe poduri din Dâmbovița, în zone foarte tranzitate. Președintele CJD cere constructorilor respectarea termenelor

Publicitate

Vizite la investițiile Consiliului Județean Dâmbovița, derulate în mai multe localități ale județului, astăzi, 5 iulie!

Președintele CJD, Corneliu Ștefan, s-a aflat astăzi printre constructori și muncitori, în cadrul mai multor șantiere deschise în județ, pentru a verifica stadiul lucrărilor și termenele de execuție.

Care este situația principală la aceste obiective a sintetizat președintele CJD:

”Pentru că lucrările la podul de peste Râul Argeș, la Ungureni, Corbii Mari, sunt suspendate, am convocat executantul la sediul Consiliului Județean Dâmbovița pentru a debloca situația. Înțeleg volumul mare de muncă ce trebuie depus pentru a finaliza reabilitarea acestui pod, însă lucrările trebuie reluate imediat și aduse, cât mai rapid, la stadiul convenit.

Totodată, în urma vizitei de astăzi în județ, pot să vă mai spun că obiectivul «Punere în siguranță pod peste Argeș pe DJ 711A, km 36+904 la Potlogi», în valoare de aproape 12.555.000 lei, se află în grafic. Până în prezent, au fost făcute lucrări de deviere a cursului de apă, au fost realizați 110 piloni forați și aproximativ 95% din radierul armat al deversorului pe malul stâng. Tot la Potlogi, se află aproape de finalizare lucrările la pragul din zona centrală a albiei.

Podul pe DJ 722 la Mircea Vodă, în lungime de 23,50 m și cu o valoare de peste 1.800.000 lei, a intrat în perioada de prerecepție. Aici, lucrările efectuate au presupus realizarea, în totalitate, a unui obiectiv nou deosebit de important la nivelul județului Dâmbovița și al comunei Sălcioara”, a declarat șeful administrației județene.

Pe de altă parte, în satul Nisipuri, se asfaltează podul peste râul Ialomița, pe DJ 720B, lucrările ajungând la stratul de balast stabilizat.

Lucrările de la Nisipuri fac parte din Lotul 1, DJ 720 Răzvad-Gura Ocniței-Moreni-limită Județ Prahova și DJ 720B Ulmi-Nisipuri-Gura Ocniței, proiect al Consiliului Județean Dâmbovița, finanțat prin fonduri europene în valoare de peste 41.000.000 de lei.

De asemenea, se asfaltează și în cartierul Sagricom și se lucrează, în paralel, la trotuare și la pista de biciclete.

”Le-am cerut constructorilor să respecte termenele de finalizare a lucrărilor, mai ales că aceste tronsoane de drum sunt printre cele mai tranzitate din județ. Pe această cale, vreau să le cer scuze dâmbovițenilor pentru disconfortul creat și vreau să îi asigur că voi face toate demersurile necesare pentru ca drumul să fie finalizat cât mai rapid, în cele mai bune condiții, fără a se face rabat de la calitate”, a mai transmis Corneliu Ștefan.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!