Lucrări la drumuri și poduri în mai multe localități din Dâmbovița

Publicitate

Lucrări la poduri și drumuri în Dâmbovița, verificate pe teren de conducerea Consiliului Județean Dâmbovița și a Direcției Generale de Infrastructură Locală.

În localitatea Cornești, se lucrează la obiectivul de investiții „Pod pe DJ 711E, la km 3+680, peste râul Ialomiţa, la Ibrianu”, proiect derulat prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL), în valoare totală de 10.905.760,72 lei.

Investiția presupune atât construirea unui pod nou și demolarea ulterioară a podului vechi, cât și lucrări conexe acestui obiectiv: realizarea de apărări de mal și a unui sistem rutier de rampe pentru accesul pe pod. Lucrările au debutat luna trecută.

În comuna Odobești, se derulează tot un proiect derulat prin PNDL, „Pod peste Sabar, pe DJ 401A”, în valoare totală de 3.928.445,18 le. Investiția presupune realizarea unui pod nou, de 21 m, ale cărui lucrări au fost inițiate luna trecută.

În aceeași zonă se derulează o lucrare a Consiliului Județean în asociere cu UAT Odobești, care presupune modernizarea drumurilor locale pe o lungime de 2,185 km, lucrările fiind în desfășurare. Tot în comuna Odobești, se reabilitează și dotează dispensarul medical, acesta fiind finanțat tot în cadrul PNDL, cu o valoare a investiției de 1.305.760 lei.

Deplasarea în teritoriu a conducerii CJD a continuat în localitățile Cobia și Dragomirești, la două obiective de investiții cuprinse în lotul II al celei de-a doua etape a proiectului de covoare asfaltice derulat de Consiliul Județean Dâmbovița din bugetul propriu, care presupun, în total, asfaltarea a 41,673 km de drumuri județene, din care lotul II – 19,725 km. Cele două obiective amintite sunt:

– covor bituminos pe DJ 702E Făgetu – Mănăstirea Cobia – Frasin Vale – 5 km (2.052.158,82 lei)

– covor bituminos pe DJ 702D Dragomirești – 3,19 km (1.279.914,88 lei)

Contractele de finanțare au fost încheiate la sfârșitul lunii aprilie a.c., iar lucrările au început în luna mai.

La Cobia, se lucrează și în cadrul programul de reparații și întreținere a drumurilor județene, finanțat din bugetul propriu al CJD, respectiv „Covor bituminos pe DJ 702E Mislea – Ungureni”. Lucrările, în valoare de 2.439.935,00 lei, vizează asfaltarea a 5 km de drum și sunt executate de SC LDP Dâmbovița SA, societate aflată în subordinea consiliului județean.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!