Lucieni: Incendiu puternic de vegetație uscată și păpuriș

Publicitate

Un incendiu de vegetație uscată și păpuriș a izbucnit, în această seară, în localitatea Lucieni. În urma nefericitului eveniment, flăcările au afectat o suprafață de aproximativ 5000 de metri pătrați.

Pentru lichidarea incendiului au intervenit pompierii Detașamentului Târgoviște, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă. La intervenție au participat și reprezentanții SVSU Lucieni.

ATENȚIE la incendiile de vegetație – Apelul pompierilor dâmbovițeni

Arderea vegetaţiei uscate, miriştilor şi a resturilor vegetale:

-este strict interzisă dacă nu se impune ca o măsură excepţională în cazuri de carantină fitosanitară, pentru prevenirea răspândirii unor boli sau dăunători specifici, conform standardelor privind bunele condiţii agricole şi de mediu ale terenurilor (GAEC 6.2), reglementate prin Ordinul ministrului agriculturii şi dezvoltării rurale nr.352/2015;

-se poate executa numai cu acordul autorităţii competente pentru protecţia mediului şi după informarea serviciilor voluntare pentru situaţii de urgenţă, cu respectarea reglementărilor privind utilizarea focului deschis conform Ordinului ministrului internelor şi reformei administrative şi al ministrului agriculturii şi dezvoltării rurale nr.605/579/2008, precum şi OMAI nr.163/2007.

Nerespectarea prevederilor legale privind interzicerea arderilor de vegetație uscată atrage după sine aplicarea de sancțiuni contravenționale, cu amenzi cuprinse între 1.000-6.000 lei pentru persoane fizice, respectiv între 25.000-50.000 pentru persoane juridice. De asemenea, incendierile din ariile protejate constituie infracțiuni și se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la un an.

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!