A luat aur la Câmpulung Muscel! Diana Vlăsceanu, campioană a României la Naționalele de lupte pentru juniori. “Am terminat la înălțime”

Publicitate

Ionuț Parghel
Karateka Clubului Sportiv Târgoviște au terminat cu fruntea sus Campionatul European de Shito Ryu, desfășurat în localitatea Lanciano (Italia), la sfârșitul săptămânii trecute. Sportivii clubului dâmbovițean, antrenați de Ionuț Munteanu, au cucerit la turneul continental un total de șapte medalii, fapt ce i-a dus să-și îndeplinească cu brio obiectivele stabilite.

Singurul aur pentru delegația Clubului Sportiv a fost obținut de Ana Maria Stan, în proba de kumite pe echipe. Astfel, pe lângă Ana Maria, din echipa României de junioare au mai făcut parte Andreea Polifronie, Miruna Mălăuță (ambele de la Jiul Petroșani) și Andrada Enache (Sportmax Râmnicu Vâlcea). Cu argint de la Europenele de Shito Ryu au revenit la Târgoviște Valentin Cârlan (seniori –  kumite – cat. 65 kg ), Ana Maria Stan (juniori – kumite – 58 kg), dar și Adrian Drăguș și Damian Petrescu, unde ambii au făcut parte din echipa de kumite cadeți a României B. Tot în această echipă s-au  mai aflat pe Claudiu Latea  (CS Petrom Flacăra Moreni) și Alexandru Savu (Komura Vălenii de Munte). Din lotul Clubului Sportiv Târgoviște bronz au cucerit Adrian Stoicescu (juniori – kata), Ștefania Huiu (copii 10-11 ani – kumite – 37 kg) și Alecsia Preda (copii 10-11 ani – kumite – 45 kg). Aproape de medalii s-au aflat alți trei karateka de la CS: Alexandru Munteanu (kata – copii 12-13 ani), Ștefania Huiu (kata – copii 11-12 ani), dar și echipa de kata cadeți, fomată din Alșexandru Munteanu, Nicolas Costescu și Răzvan Stanciu. Cu toții au termint lângă podium, pe locul 5. De asemenea, Alexandru Munteanu (copii 12-13 ani – kumite +50 kg) și Răzvan Stanciu (copii 12-13 ani – kata) au terminat competiția pe locu 7. Rezultatele obținute de karateka dâmbovițeni la Europenele de la Lanciano au mulțumit în totalitate staff-ul tehnic al clubului târgoviștean. “Rezultatele bifate sunt mai mult decât bune. Să obții șapte medalii este un lucru foarte bun. Îmbucurător a fost și faptul că Vali Cârlan a obținut argint la seniori, iar Ana Maria Stan a revenit acasă cu două medalii”, ne-a declarat Ionuț Munteanu. |”acest an a Campionatului Național destinat juniorilor. Diana Vlăsceanu a reușit la competiția defășurat

la Câmpulung Muscel să devină campioană a României. Sportiva de la CSȘ Târgoviște și-a adjudecat medalia de aur în limitele categoriei 76 de kilograme, după ce-a avut parte de o evoluție pe măsură pe întreaga durată a concursului. Aproape de aur s-a aflat și Maria Cioclea, dar luptătoarea legitimată la CSȘ Târgoviște s-a mulțumit la sfârșitul concursului doar cu argint, după ce a cedat la mare luptă disputa din finala categoriei 50 de kilograme. Dintre sportivii antrenați de Cornel Cornea și Georgiana Filip, la Câmpulung Muscel, bronz au cucerit Antonio Coman (CSȘ Târgoviște – 97 kg) și Ionuț Drăgănescu (CS Târgoviște – 70 kg). Aproape de podium s-a aflat Simona Ionescu (CSȘ Târgoviște), sportivă ce a terminat pe locul 4 concursul destinat categoriei 53 de kilograme. În schimb, Daniel Vlăsceanu (CS Târgoviște) și Ionuț Cimpoca (CSȘ Târgoviște) au terminat pe locurile 5, și respectv 7, la categoria 57 de kilograme. Delegația dâmbovițeană a cuprins șapte sportivi pentru Naționalele de juniori. “Am terminat la înălțime competiția. Am obținut un titlu de campioni, am intrat în posesia unuia de vicecampioni, dar și a două medalii de bronz. Este foarte bine. Dacă eram puțin mai atenți mai puteam cuceri cel puțin o medalie. Nu a fost să fie, dar suntem mândrii de rezultatele obținute”, ne-a declarat Cornel Cornea.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!