Lovitură pentru Raed Arafat! Alexandru Rafila vrea să treacă SMURD în subordinea Ministerului Sănătății!

Publicitate

Lovitură pentru Raed Arafat! Alexandru Rafila vrea să subordoneze SMURD-ul Ministerului Sănătății. Prima reacție a șefului DSU a fost destul de clară: nu este de acord cu această decizie:

“Integrarea în MS a SMURD sau ruperea modului de lucru al sistemului de urgenţă care există la momentul actual, care este un mod integrat cu DSU şi care şi-a dovedit eficienţa – cel puţin pe durata pandemiei s-a văzut foarte clar eficienţa unei coordonări unitare – şi întoarcerea în timp la un model în care fiecare era într-un alt loc nu face decât să slăbească sistemul şi să strice ce s-a construit.

Mergem mai departe pe un model integrat. Cu MS se colaborează, dar coordonarea este într-un singur singur loc. La o intervenție nu merge numai Ambulanţa, medicul, merg şi pompierii, şi SMURD-ul, elicopterul. Acest sistem, de când l-am dezvoltat, din 2007, l-am dezvoltat să mergem împreună. (…) Nu văd acum niciun motiv să rup acum, unele la Interne, altele la Sănătate, şi să stricăm ceea ce s-a dovedit foarte eficient”, a spus Raed Arafat, potrivit ziuadecluj.ro.

La rândul său, Alexandru Rafila a spus că activitatea pe care o desfășoară Raed Arafat de mai bine de 30 de ani se integrează în sectorul Sănătății. Așadar, trebuie ca SMURD-ul să fie în atenția specialiștilor din domeniul sănătății, deci în subordinea Ministerului Sănătății.

“SMURD este o structură a DSU care și-a făcut foarte bine datoria – eu întotdeuna le voi mulți public pentru ceea ce au făcut și pentru ceea ce fac – dar integrarea serviciilor de urgență cu celelalte servicii (…) e absolut necesară pentru că nu funcționează separat. Ele trebuie să funcționeze integrat, iar lucrul ăsta trebuie să fie o politică de sănătate care să nu țină cont de persoanelor care ocupă într-un moment sau altul o poziție de demnitate publică într-unul dintre aceste domenii, ci trebuie să țină cont de nevoia de a beneficia de servicii de sănătate”, a spus Alexandru Rafila, potrivit ziuadecluj.ro.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!