Lovitură grea pentru Chindia Târgoviște! Formația dâmbovițeană, îndepărtată de pe arena “Ilie Oană” din Ploiești

Publicitate

Situație delicată pentru Chindia Târgoviște la început de toamnă! Formația dâmbovițeană este obligată să-și găsească o nouă locație pentru a susține meciurile de pe teren propriu în actuala stagiune.

La acest fapt s-a ajuns după ce  Clubul Sportiv Municipal Ploiești a anunțat, miercuri, că echipa târgovișteană nu mai poate susține meciurile considerate “acasă” pe arena “Ilie Oană”, începând cu data de 1 octombrie.

“În urma unei discuții pe care directorul Clubului Sportiv Municipal Ploiești, Ștefan Grozea, a purtat-o  cu președintele grupării AFC Chindia Târgoviște, Marcel Ghergu, s-a convenit că, începând cu data de 1 octombrie 2020, să se pună capăt protocolului de colaborare cu formația dâmbovițeană, în baza căruia aceasta utiliza stadionul “Ilie Oană”, aflat în administrarea CSM Ploiești, pentru meciurile de Liga 1de pe teren propriu.

La baza acestei hotărâri a stat faptul că se dorește protejarea gazonului – a cărui întreținere este destul de dificilă în cazul unei frecvențe sporite a meciurilor – în perspectiva partidei pe care echipa națională de fotbal a României o va disputa, pe data de 14 octombrie, în Liga Națiunilor, în compania Austriei, dar și a meciurilor pe care echipa fanion a județului, FC Petrolul Ploiești, le are de susținut în eșalonul secund.

Intrat de câțiva ani în circuitul echipei naționale de fotbal a României, stadionul “Ilie Oană” trebuie menținut la standarde înalte, calitatea gazonului fiind, cu siguranță, unul dintre principalele elemente de care se ține cont în alegerea arenelor pe care “tricolorii” dispută meciurile de pe teren propriu”, se arată într-un comunicat postat de către CSM Ploiești.

Pe de altă parte, există și o variantă că formația dâmbovițeană a fost îndepărtată de pe stadionul din Ploiești din cauza jocurilor politice.

Astfel, ultimul joc pe care Chindia îl va susține pe “Ilie Oană” din Ploiești, în calitate de echipă organizatoare, va fi cel cu FC Hermannstadt, programat vinerea viitoare (18 septembrie), în etapa a patra a campionatului.

Stadionul “Ilie Oană” le-a fost “casă” târgoviștenilor din luna iulie a anului trecut.

În perioada următoare, Chindia ar putea susține meciurile din propria organizare pe un stadion din orașele Pitești, Mioveni, Giurgiu sau București.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!