Lovitură de aproape 2 miliarde euro pentru România prin neacordarea voucherelor de vacanță. Decizia guvernului, criticată în mediul public

Publicitate

Măsura Guvernului de coaliție de a anula acordarea voucherelor de vacanță pentru anul 2021, reacție dură din partea primarului municipiului Târgoviște, Cristian Stan!

„Să vă fie rușine! Într-un moment în care industria hotelieră a fost lovită atât de crunt, vii şi ce faci? Nici măcar balonul acesta de oxigen nu vrei să-l mai acorzi industriei HoReCa?

De ce? Pentru că acele vouchere de vacanţă nu erau menite neapărat să ajute salariatul, menirea lor era de a sprijini industria hotelieră, o industrie oricum foarte lovită în acest moment. Cunosc oameni care se duceau în concediu numai pentru că aveau acele vouchere şi nu exagerez cu nimic. Numai pentru că primeau acele vouchere se duceau în concediu. S-a terminat şi cu asta, să se descurce fiecare cum poate ne spune domnul Cîţu, un domn care a declarat, domnia sa, punctual, că educaţia şi sănătatea nu reprezintă priorităţi şi asta dovedeşte prin bugetul pe care îl propune, pentru că la sănătate este un buget diminuat cu circa 11%…”, a transmis edilul de la Târgoviște.

Declarația vine să confirme și spusele președintelui Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR), Mohammad Murad, care a declarat astăzi, după o întrevedere cu ministrul Economiei, Claudiu Năsui: ”Nu suntem de acord cu ce se va întâmpla cu Bugetul, cu alte cuvinte vouchere de vacanţă nu vor mai exista. Există o propunere directă că voucherele nu vor mai exista pentru 2021. Dacă se anulează voucherele de vacanţă, asta înseamnă închiderea a peste 30-40 din unităţile hoteliere la nivel naţional, pentru că aceasta era singura lor gură de oxigen. (…) Dacă se scot voucherele de vacanţă, vorbim de 1,5 – 2 miliarde de euro care pleacă din România în străinătate”, a precizat liderul FPTR.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!