Lockdown total în Austria și obligativitatea vaccinării! Mai multe state din Europa încep să-i urmeze exemplul

Publicitate

Având în vedere creșterea numărului de cazuri în Austria, astfel încât situația să fie îngrijorătoare, autoritățile au anunțat introducerea lockdown-ului total și obligativitatea vaccinării. Această măsură este valabilă pentru 20 de zile, timp în care doar școlile vor rămâne deschise, scrie Ziarulunirea.ro.

În Austria situația este cu adevărat una îngrijorătoare. Numărul de cazuri noi de infectare a ajuns joia trecută la 15.145, un nou record, iar rata de incidenţă pe şapte zile a fost de 989 la 100.000 de locuitori, potrivit sursei citate.

De asemenea, în Austria era dejaimpusă o carantină totală pentru persoanele nevaccinate, iar măsurile extreme anunțate de autorități ar putea intra în curând în vigoare.

De asemenea, în Germania urmează să se impună vaccinarea obligatorie în spitale și în căminele de bătrâni, acolo unde sunt persoanele cele mai vulnerabile în fața virusului. De asemenea, pe lângă pacienții internați, și personalul medical trebuie să fie imunizat în totalitate.

În Slovacia, persoanele nevaccinate nu vor mai putea intra în restaurante magazine care comercializează bunuri neesenţiale şi centre comerciale sau asista la evenimente sportive, scrie Ziarulunirea.ro.

Italia, care a suferit extrem de mult la începutul pandemiei, impune controale stricte la intrarea în țară și conturează premisele instaurării unor măsuri care să limiteze transmiterea virusului:

„Cei 90% dintre italieni nu trebuie să fie traşi înapoi de ceilalţi 10% care nu înţeleg importanţa vaccinării şi vor să-şi impună regulile lor majorităţii”, a scris joi, pe Twitter, preşedintele regiunii Liguria, Giovanni Toti, potrivit sursei citate.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!