Pucheni se află în carantină și prezintă cea mai mare rată de infectare din Dâmboviţa. Primarul localității: “Nu avem nicio tulpină britanică în comună. Cei de la DSP mi-au transmis că nu există așa ceva la noi”

Publicitate

Comuna Pucheni, de pe Valea Dâmboviței, a intrat de joi de dimineață, ora 05.00, în carantină din cauza ratei mari de infectare cu coronavirus.

Astăzi, cifrele au arătat o nouă creștere de cazuri de infectări cu virusul SARS-CoV-2, potrivit DSP Dâmbovița. În urma ultimelor îmbolnăviri, în această localitate s-a ajuns la o rată de infectare de 5, 94 cazuri la mia de infectări, existând un număr de 10 persoane infectate. În momentul de față, comuna Pucheni prezintă cea mai mare rată de îmbolnăvire din județ, fiind apoi urmată de Văleni Dâmbovița (5,79), Dragomirești (2,76) și de Răzvad (2,14).

Departamentul  pentru Situații de Urgență a decis introducerea carantinei zonale în comuna Pucheni, miercuri seara, când localitatea înregistra o rată de infectare de 4,16 la mia de locuitori, adică o rată mult mai mică decât a localității Văleni-Dâmbovița (4,96). Atunci, mai multe voci susțineau că s-a luat o măsură atât de severă din cauza existenței tulpinii britanice în localitate

În schimb, astăzi, a apărut o nouă variantă pentru ce a fost carantină comuna Pucheni, după ce primarul localității s-a deplasat la DSP Dâmbovița.  “Nu avem nicio tulpină în comună. La DSP Dâmbovița mi s-a spus că nu există așa ceva în comuna noastră. Nu există nici tulpină britanică, nici africană și oricare ar mai exista. Am întrebat de ce s-a ajuns la carantinarea comunei? Mi s-a transmis că ne-a carantinat pentru că ar exista un focar de COVID-19, fiindcă au existat numai puțin de 7 cazuri de îmbolnăviri într-o singură zi”, ne-a declarat primarul comunei Pucheni, Corneliu Nistor.

De asemenea, după numeroasele cazuri de îmbolnăviri din ultimele zile, medicul de familie din comună, Svetlana Cojuhari, a făcut un apel la responsabilitatea locuitorilor din comună.

“Pentru pacienții mei! Ne aflăm în carantină zonală din data de 18.02.2021 – 04.03.2021, am rugămintea la voi, la apariția primului simptom/semn de SAR-CoV-2 să mă contactați telefonic pe mine sau pe asistenta mea sau solicitați ambulanța pentru testare. Să respectați toate măsurile impuse!”,  a transmis pe Facebook medicul de familie din comună.

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!