Lobby la Ministerul Transporturilor pentru modernizarea și extinderea DN 71 Bâldana – Târgoviște. Argumentele președintelui CJ Dâmbovița l-au făcut pe ministru să ceară documente suplimentare

Publicitate

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a avut o întâlnire cu ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, pe tema realizării investiției ce vizează reabilitarea, modernizarea și extinderea DN 71 Bâldana – Târgoviște.

Recent, oficialul de la Transporturi a lansat ideea realizării unui drum expres, Valahia Expres, de la Bâldana (Tărtășești) la Târgoviște, însă președintele CJD a solicitat cu argumente ferme să nu se renunțe la investiția ce vizează reabilitarea, modernizarea și extinderea DN 71 Bâldana – Târgoviște, ajunsă în faza de licitație și de atribuire de contract. (Vă reamintim că în data de 14 ianuarie Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a reziliat contractul pentru modernizarea Drumului Național 71 Bâldana – Târgoviște, contract ce fusese semnat pe finalul lunii noiembrie 2020).

”DN 71 are asigurată finanțarea din bani europeni. Se vor pierde 120 de milioane de euro. În al doilea rând este un drum matur care are toate exproprierile făcute, studiul de fezabilitate și toți indicatorii tehnici economici aprobați”, a precizat președintele Consiliului Județean Dâmbovița, citat de Dâmbovița24.ro.

Pe de altă parte, șeful administrației județene a susținut la Ministerul Transporturilor și realizarea unui proiect complementar celui ce vizează DN 71, cu profil de drum expres între Târgoviște-Tărtășești, ca variantă de ocolire pentru localitățile de pe traseu, dar care să nu excludă continuarea proiectului DN 71, situație pentru care au fost inițiate procedurile unui parteneriat între  județul Dâmbovița, prin Consiliul Județean, și Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

De altfel, CJD a cerut deja asocierea cu CNAIR pentru un parteneriat care să ducă la implementarea acestui proiect, solicitarea fiind înaintată Ministerului Transporturilor pentru avizare de către CNAIR.

Potrivit sursei citate, ca urmare a discuțiilor de ieri, Ministerul Transporturilor a solicitat astăzi documente suplimentare pentru proiectele propuse de președintele CJD.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!