Liviu Dragnea, eliberat din Penitenciarul Rahova: ”Voi intra în politică dacă o să găsesc răspunsul la două întrebări: dacă mai am cu cine şi dacă mai am pentru cine”

Publicitate

Fostul lider al PSD Liviu Dragnea a ieşit astăzi, 15 iulie, din Penitenciarul Rahova, după ce a executat peste doi ani din pedeapsa de trei ani şi jumătate primită în 2019 în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

Iniţial, contestaţia lui Dragnea s-a judecat la Tribunalul Bucureşti, care i-a respins cererea, însă fostul lider PSD a obţinut transferul procesului la Giurgiu, pe motiv că judecătorii de la Bucureşti nu pot fi imparţiali, deoarece au semnat o petiţie faţă de modificarea Legilor Justiţiei, pe vremea guvernării PSD.

Așteptat de ziariști la ieșirea din penitenciar, la trei ore de la sentință, Liviu Dragnea a declarat: ”Doi ani de chin şi suferinţă. Asta a fost aici: abuzuri, suferinţă şi cea mai mare parte a populaţiei a înţeles astăzi de ce a trebuit să ajung aici. Eu când am plecat, România era o ţară prosperă, cu venituri mari pe care le aveau românii, o ţară în care exista speranţă, exista viitor. Din păcate, astăzi, este o dictatură feroce, este afectată serios libertatea de exprimare, este amanetat viitorul României cu asemenea datorii”.

Totodată, fostul lider al social-democraţilor a declarat că PSD a devenit un partid ”de operetă”, condus de ”laşi”: ”Eu voi intra în politică dacă o să găsesc răspunsul la două întrebări: dacă mai am cu cine şi dacă mai am pentru cine. (…) PSD nu e condus, este în buzunarele SRI. Nu aţi văzut că lor li se dă voie doar să vorbească la Meteo”, a spus Dragnea.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a comentat, într-o postare pe contul de facebook, că nu va comenta declaraţiile făcute de acesta la eliberarea din penitenciar: ”Îi urez multă sănătate domnului Liviu Dragnea. A fost o perioadă grea şi cu siguranţă acum are nevoie de linişte. Nu voi comenta declaraţiile domniei sale. Este o persoană privată şi are tot dreptul să îşi exprime opinii personale. Noul PSD va continua să fie preocupat de problemele reale ale românilor: scăderea nivelului de trai, creşterile de preţuri, îngheţarea salariilor şi pensiilor sau dezastrul în accesarea fondurilor europene”.

Ziaristul Cristian Tudor Popescu a declarat astăzi, referitor la eliberarea lui Dragnea: ”PSD stă chiar binișor în sondaje, are o poziție bună în opoziție, față de putere. Deci nu-l așteaptă acum PSD-iștii pe Dragnea ca pe un salvator ca să scoată partidul dintr-o vrie în care se află”, a spus jurnalistul la Digi24. Din punctul de vedere al lui Popescu, fostul lider PSD nu prea mai are loc nicăieri în politică, nici măcar la AUR, pentru că „abia au scăpat de Șoșoacă”: „La partidele existente, Dragnea nu are unde să se ducă, iar ca să-și facă un partid, e greu, după părerea mea. Nu imposibil, dar nu știu dacă i se permite”, a mai subliniat jurnalistul.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!