Litoralul s-ar putea redeschide pe 15 iunie. Ce spune ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri

Publicitate

Alexandra Orțan

Virgil Popescu, ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, suține că sezonul turistic s-ar putea deschide pe litoral, începând cu data de 15 iunie.

Potrivit antena3.ro, Virgil Popescu confirmă deschiderea teraselor începând cu data de 1 iunie.

„Dacă vorbim de deschiderea turismului de pe data de 15 iunie pot să spun și eu ceea ce a spus și ministrul Sănătății: că ne gândim din ce în ce mai serios să dăm drumul la sezonul turistic pe data de 15 iunie pe litoralul românesc, pentru că observăm că cel puțin până acum vorbim de o pantă descrescătoare a cazurilor de îmbolnăvire cu coronavirus, iar începând cu data de 1 iunie vom deschide așa cum am promis terasele, urmând ca probabil până mâine să publicăm un ordin comun împreună cu Ministerul Sănătății cu privire la regulile pe care trebuie să le respecte proprietarii teraselor”.

Acesta a mai adăugat că redeschiderea restaurantelor hotelurilor se va face cu anumite reguli.

“Dacă va fi nevoie să deschidem și restaurantele hotelurilor, o vom face cu anumite reguli, ca să nu stârnim cumva o creștere a îmbolnăvirilor. (…) Sunt optimist și cred că va urma o curbă descrescătoare ca să putem permite să relaxăm și mai mult măsurile de siguranță”, a mai declarat ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri.

Pe de altă parte, în această după-amiază, de la ora 16.00, Virgil Popescu, va ajunge la Titu, la Centrul Tehnic Renault, alături de Ministrul de Interne, Marcel Vela.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!