Listă impresionantă de aparatură și tehnică medicală pentru care Spitalul Județean Târgoviște a depus un proiect european

Publicitate

În contextul crizei medicale majore generate de pandemia de COVID-19, conducerea Spitalului Județean de Urgență Târgoviște a depus la Ministerul Fondurilor Europene un proiect de peste 9 milioane de euro, în vederea obținerii de finanțare europeană.

Mai exact, valoarea proiectului este de 47.847.623,20 lei, bani cu care se dorește achiziționarea de aparatură și tehnică medicală, dar și echipamente de protecție.

Lista cuprinde: două ambulanțe, un aparat de testare Real Time PCR (pentru COVID-19, dar și alte boli virale), kit de recoltare COVID-19 pentru o sută de mii de probe, 10 ventilatoare mecanice, 30 de paturi ATI, 15  camere de termoviziune, o stație oxigen, 4 aparate mobile de radiologie, 8 roboți de dezinfecție.

Conducerea SJU subliniază că aparatura solicitată este în concordanță cu pregătirea personalului existent și va putea fi utilizată din prima zi. Pe de altă parte, proiectul permite și recuperarea cheltuielilor efectuate până acum pentru achiziția de echipamente și materiale de protecție împotriva COVID-19.

Sesiunea de depunere a proiectelor se încheie pe 30 septembrie.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!