Limba Latină dispare din programa școlară. Ce materie îi va lua locul

Publicitate

Iese o materie și intră una opțională!

Printr-un ordin semnat de ministrul Educației și Cercetării, Monica Anisie, elevii nu vor mai putea învăța Limba Latină, dar, în schimb, vor putea studia teatrul, ca disciplină opțională, în anul școlar 2021-2022.

Începând din acest an școlar, elevii pot opta pentru a studia, în anul școlar următor, următoarele cursuri: „Eu și scena” (clasele a III-a și a IV-a), „Teatrul și noi” (clasele a VI-a și a VII-a) și „Laboratorul de teatru” (clasele a X-a și a XI-a), se arată într-un comunicat transmis de Ministerul Educației și Cercetării.

Propunerea către MEC a venit de la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică, iar ministrul a precizat că introducerea artei în sistemul de învățământ poate spori abilitățile creative ale elevilor și de asemenea, poate încuraja responsabilitatea socială.

”Decizia are la bază și recomandările UNESCO incluse în Agenda de la Seul, în care se precizează că folosirea artelor în educație poate să sporească abilitățile creative și inovative ale societății, să genereze recunoașterea și dezvoltarea bunăstării sociale și culturale, să promoveze și să încurajeze responsabilitatea socială”, a declarat ministrul.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!