Liga a 4-a | Meciurile din ultimele două etape ale turului vor fi oficiate de arbitri din alte judeţe

Publicitate

Campionatul județean va continua chiar dacă arbitrii dâmbovițeni se află în grevă. Ultimele două etape ale Ligii a 4-a se vor disputa normal, iar meciurile vor fi arbitrate de “fluierași” din județele limitrofe. Cum numărul arbitrilor indisponibili a ajuns la 68, oficialii AJF Dâmbovița au fost nevoiți să apeleze la arbitrii “străini”.

Jocurile din cadrul etapelor 16 și 17 vor fi conduse de arbitrii din Argeș, Prahova, Teleorman, Ilfov, dar și de câțiva “fluierași” dâmbovițeni, care nu și-au depus cereri de indisponibilitate. Potrivit unor surse din AJF, chiar dacă anumiți arbitri dâmbovițeni își doresc să oficieze în ultima etapă a turului, aceștia vor fi nevoiți să stea din nou pe tușă, pentru că se va apela tot la cei “străini”.

“Protestul lor e unul legal. Decizia lor trebuie respectată, deoarece nici ei nu pot fi carne de tun pe stadioanele din județ. Cineva i-a învățat de bine, iar cu zece zile înainte și-au depus individual cereri de indisponibilitate. Chiar dacă sună a conspirație, acest lucru nu poate fi dovedit. Meciurile din Liga a 4-a și din cadrul campionatul județean al juniorilor D vor continua. La acestea vor fi aduse brigăzi din județele limitrofe. Din câte știu, cu siguranță nu se apelează la arbitrii dâmbovițeni nici în ultima etapă a returului”, ne-a declarat un oficial al AJF Dâmbovița.

Dacă Liga a 4-a și Campionatul Județean al juniorilor D vor continua, Liga a 5-a va staționa. Astfel, ultimele două etape ale turului din Onoare care ar fi trebuit să se dispute tot în această toamnă vor fi amânate pentru sezonul de primăvară. Interesant e și faptul că anumiți arbitrii dâmbovițeni și-au înaintat cerereri de indisponibilitate în Dâmbovița, dar în schimb au ales să arbitreze la meciuri din București!

Ionuț Parghel

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!