Liceul ”Bălașa Doamna” Târgoviște înființează o clasă de coregrafie”. Vezi perioada înscrierilor

Publicitate

Veste excelentă pentru copiii talentați din Târgoviște și Dâmbovița! Liceul „Bălașa Doamna” din Târgoviște vizează extinderea specializărilor din acest an. Instituția de învățământ intenționează autorizarea unei noi specializări – Coregrafie, înscrisă în aceeași direcție artistică, precum specializările deja existente în unitate: muzică, arte plastice și arhitectură.

Noua specializare se adresează elevilor care vor fi înmatriculați în clasa a V-a, în anul școlar 2023-2024, așa cum se arată într-un comunicat al unității școlare. Dincolo de disciplinele de cultură generală, comune la nivelul tuturor claselor gimnaziale din sistemul de învățământ preuniversitar, elevii vor studia următoarele discipline de specialitate: Dans clasic (5 ore), Ritmică (1 oră), conform Ordinului nr. 5086/06.09.2019 privind aprobarea planurilor-cadru pentru învățământul gimnazial. Curriculumul la decizia şcolii va include studiul disciplinei Pian complementar.

Învăţământul preuniversitar coregrafic are un număr mai mare de ore decât celelalte specializări artistice, absolvirea studiilor preuniversitare constituind specializare pentru dansatori-balerini. Numărul de ore de practică este determinant pentru obţinerea calificării; după absolvirea clasei a XII-a, ei pot fi angajaţi ca artişti cu drepturi depline.
Efectivul noii clase este de 25 de elevi. Înscrierea este posibilă în urma promovării unei testări de aptitudini specifice, fără a fi condiționată de domiciliul părinților. În conformitate cu prevederile Regulamentului privind organizarea și funcționarea învățământului preuniversitar de artă, aprobat prin OMENCS nr. 5569/07.10.2011, selecția vizează evaluarea aptitudinilor fizice, a simțului ritmic și a muzicalității.
Programul de funcționare al instituției plasează clasele a VII-a și a VIII-a în programul de dimineață, iar clasele a V-a și a VI-a în programul de după-amiază.
Intenția de înscriere a elevului la testarea aptitudinilor în vederea înscrierii în clasa a V-a poate fi anunțată la secretariatul unității, de luni până vineri, în intervalul 08.00-16.00 (Str. Lt. Pârvan Popescu, nr. 60), prin completarea și semnarea unei cereri, care poate fi descărcată de pe pagina de internet a unității, www.balasadoamna.ro, secțiunea Admitere; aceasta poate fi depusă și electronic (fax: 0245211166, email: contact@balasadoamna.ro).
Intervalul destinat înscrierii este 14 martie – 15 aprilie 2023.
În situația obținerii autorizării noii specializări, testarea aptitudinilor va avea loc în luna iunie.
Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!