Liber la spectacole, concerte și pe stadioane! Noile reguli de participare la astfel de evenimente

Publicitate

Noi regului pentru desfășurarea concertelor, spectacolelor și competițiilor sportive! Potrivit hotărârii adoptate de guvern, evenimentele se vor desfășura între orele 05.00-21.00, la capacitate de  30%, cu purtarea măștii de protecție și respectarea normelor de protecție sanitară. La astfel de evenimente pot participa doar persoanele vaccinate și trecute prin boală.

“Se permite desfășurarea compețiilor sportive în spațiile închise sau deschise cu asigurarea distanței de minimum 1 metru între persoane. Se permite desfășurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor, cu participarea publicului până la 30% din capacitatea maximă a spațiului, dar nu mai mult de 1.000 de persoane. Se permite organizarea și desfășurarea de cursuri de instruire, workshop-uri și conferințe cu participarea persoanelor până la 30% din capacitatea maximă a spațiului, dar nu mai mult de 150 de persoane. Precizez faptul că participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate, respectiv persoanele care au trecut prin boală”, a precizat ministrul de Interne, Lucian Bode.

Totodată, potrivit modificărilor adoptate, se permite organizarea ceremoniilor oficiale dedicate Zilei Naţionale a României cu participarea în zona oficială delimitată de organizatori a cel mult 400 de persoane în Bucureşti, iar în municipiile reşedinţă de judeţ cu cel mult 200 de persoane. Trebuie asigurată o distanţă de cel puţin un metru între participanţi, iar masca va fi obligatorie.

De asemenea, se permite accesul tuturor persoanelor la ceremoniile dedicate Zilei Naţionale cu asigurarea unei distanţe de minimum un metru între participanţi şi cu purtarea măştii de protecţie.

La sediile autorităţilor şi instituţiilor publice centrale este permisă organizarea activităţilor specifice dedicate Zilei Naţionale cu participarea a cel mult 300 de persoane, iar la sediile autorităţilor locale cu participarea a cel mult 150 de persoane.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!