Laurenţiu Iancu, eroul care a salvat o femeie din apartamentul care a luat foc în Târgovişte. “Satisfacția de a salva un om de la moarte este inimaginabilă”

Publicitate

Soldatul Laurenţiu Iancu, din Batalionul 1 Rachete Sol-Aer Boteni, este eroul care a salvat o o persoană în vârstă din apartamentul care a luat foc ieri în carierul CFR din Târgovişte. Tânărul nu a stat pe gânduri şi a intervenit promp pentru a scoate femeia, vecina sa, din locuinţa cuprinsă de flăcări, salvându-i, astfel, viaţa.

“Ajutor! Ia foc blocul!”
Acestea au fost strigătele disperate care l-au trezit astăzi pe colegul nostru, soldatul Iancu Laurențiu din Batalionul 1 Rachete Sol-Aer Boteni.
“Eu nu am făcut altceva decât să îmi urmez instinctul uman de a da o mână de ajutor unui om căzut. Într-adevăr, pentru a salva viața vecinei mele, mi-am riscat viața mea, dar pentru asta sunt pregătit. Satisfacția de a salva un om de la moarte este inimaginabilă! Dacă puteți să ajutați, nu ezitați, însă fiți raționali!”
În această dimineață, un incendiu a avut loc într-un bloc din Târgoviște. Soldatul Iancu a fost trezit de strigăte disperate după ajutor. Apartamentul vecinei sale, o femeie în vârstă și în imposibilitatea de a se deplasa, a luat foc. Fără să stea pe gânduri, colegul nostru a intervenit, reușind să-i salveze viața bătrânei, înainte de sosirea echipajelor de pompieri.
Din cauza fumului inhalat, colegul nostru se află acum în spital, intubat, urmând a primi îngrijiri medicale de specialitate.
Laurențiu, ne rugăm pentru tine și îți dorim însănătoșire grabnică!
Pentru spiritul civic și de sacrificiu, pentru curajul și respectul tău față de semeni, îți mulțumim, Laurențiu!
Text: locotenent Lorena Niță
Foto: ISU și arhivă unitate”, este postarea publicată pe pagina de facebook Ministerul Apararii Nationale, Romania – www.mapn.ro, care a strâns sute de comentarii şi aproape 200 de distribuiri.

CITEŞTE ŞI:

Incendiu violent la un apartament din Târgoviște. O femeie a ajuns la spital

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!