Lacul de acumulare Pucioasa, 8 milioane metri cubi de nămol! Din fericire, de doi ani, orașul nu se mai alimentează cu apă din această sursă

Publicitate

Primarul de la Pucioasa, Constantin Ana, a readus în atenția comunității importanța realizării stației de alimentare cu apă și faptul că orașul are, de doi ani, apă curată la robinete, problemele grave din trecut, când stațiunea era alimentată cu apă din lacul de acumulare fiind acum doar o amintire.

”O fotografie cât un milion de cuvinte!

Încă o dovadă clară a faptului că cea mai importantă investiție a noastră din ultimii ani a fost Instalația de alimentare cu apă potabilizabilă a stației de tratare a apei Pucioasa, aceasta fiind practic aducțiunea realizată pentru alimentarea orașului cu apă din munte, apă pe care o preluăm de la stația MHC4 a celor de la MHC Water Power!

Nu știu cum ne-am fi descurcat fără această realizare! Priviți vechea sursă de alimentare cu apă a orașului nostru, Lacul de acumulare Pucioasa (n.n. fotogtrafia realizată în urmă cu 3 zile).

Din volumul total de 10,5 milioane de metri cubi în barajul Pucioasa mai găsim aproximativ 100.000 metri cubi de apă, adică 1% din volumul inițial și aproape 8 milioane metri cubi de nămol!

Concluzia mea este simplă: fără această investiție Pucioasa trăia zilele aceasta o adevărată dramă”, a scris primarul Constantin Ana pe contul de Facebook.

Vă reamintim că, din 1 iunie 2022, oraşul este alimentat cu apa potabilă dintr-o nouă sursă care nu are legătură cu râul Ialomiţa şi Barajul Pucioasa, și anume apă din Brătei și din Scroposa ce provine de la Bolboci și 7 Izvoare.

Calitatea apei din noua sursă este foarte bună, iar administrația locală a reușit să realizeze investiția într-un timp record (o nouă aducțiune de apă potabilă de înaltă calitate din vârful  muntelui), date fiind și problemele grave din trecut ale comunității în ceea ce privește alimentarea cu apă de calitate îndoielnică.

Totodată, vă reamintim că investiţia a fost de aproximativ 240.000 de euro, iar realizarea noii aducţiuni pe o lungime de 3 km a fost posibilă cu financiar al Consiliului Local Pucioasa şi al Consiliului Judeţean Dâmboviţa.

De noua aducțiune beneficiază deja de doi ani peste 40 de mii de locuitori din nordul județului, pe lângă Pucioasa fiind alimentate localitățile învecinate: Brănești, Glodeni, Vulcana Pandele, Vulcana Băi și Bezdead.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!