La Vișina monument dedicat victimelor avionului prăbușit în pădurea Mălinoasa, în timpul evenimentelor sângeroase din decembrie 1989

Publicitate

Moment comemorativ în comuna Vișina!

În prezența autorităților locale și județene, astăzi, 28 decembrie 2021, în comuna Vișina, a avut loc inaugurarea monumentului donat de Asociația 21 Decembrie 1989, dedicat celor care în urmă cu 32 de ani și-au pierdut viața în incidentului aviatic produs în pădurea Mălinoasa.

Cu acest prilej, în memoria celor care și-au pierdut viața, a fost oficiat un serviciu religios, iar invitații au depus coroane de flori la monumentul închinat acestei tragedii aviatice.

În mesajul său, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, l-a felicitat pe primarul comunei Vișina, Jean Istrate, și pe reprezentanții Asociației 21 Decembrie 1989 pentru donația făcută.

La evenimentul organizat de Primăria Comunei Vișina, în colaborare cu Asociația 21 Decembrie 1989, au fost prezenți reprezentanți ai Guvernului și ai Companiei aeriene TAROM.

În 28 decembrie 1989, un avion de transport civil de tip al companiei TAROM, care efectua o cursă charter între București și Belgrad pentru a aduce sânge necesar transfuziei răniților din timpul Revoluției Române din 1989, s-a prăbușit la scurt timp după decolare.

Piloții au pierdut controlul avionului, iar acesta s-a prăbușit la 55 km sud-vest de București, în apropierea comunei Vișina. La bord se aflau 7 membri ai echipajului și un civil, ziarist britanic de la ziarul Sunday Times – Ian Perry.

Resturile aparatul de zbor prăbușit au fost localizate în pădurea Mălinoasa de pe raza comunei Vișina. Cauzele accidentului nu au fost complet elucidate, una din ipoteze presupunând doborârea avionului cu o rachetă antiaeriană.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!