La UPU Titu, container încălzit pentru trierea pacienților suspecți de COVID-19. În curând și la Spitalul Moreni

Publicitate

Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) Titu are de astăzi o nouă zonă de triaj epidemiologic. Este vorba despre un container special, care a intrat în dotarea Spitalului Județean de Urgență Târgoviște (SJUT) și de care vor beneficia atât personalul medical de la Titu, dar și pacienții.

Containerul destinat trierii suspecților de SARS-CoV-2 a fost amplasat în curtea punctului de lucru al UPU Titu.

Construcția modulară în care pacienții urmează să fie primiți, înregistrați, testați și triați, în funcție de simptome este racordată la curent electric și este dotată cu instalații de climatizare.

Pentru a vedea cum a fost organizat circuitul pacienților și al suspecților de Covid-19, președintele Consiliului Județean Dâmbovița (CJD), Corneliu Ștefan, însoțit de vicepreședintele Luciana Cristea, primarul orașului Titu, Traian Niculae, viceprimarul Chițu Gabriela și managerul SJUT, Claudiu Dumitrescu, a făcut astăzi o vizită la sediul unității medicale de la Titu.

Președintele CJD, Corneliu Ștefan, a precizat că noul container va fi de un real ajutor pentru personalul medical din orașul Titu și va asigura într-o mai bună măsură respectarea normelor de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Reamintim faptul că, la sfârșitul lunii noiembrie a acestui an, Consiliul Județean Dâmbovița a asigurat finanțare Spitalului Județean de Urgență Târgoviște, în vederea achiziționării a altor trei ansambluri modulare, amplasate în incinta sediului central al SJUT, la Ambulatoriul de specialitate, în Policlinică, la Unitatea Primiri Urgențe și la Secția de Boli Infecțioase, în care se face triajul și controlul pacienților suspecţi de COVID-19.

”Consider că este datoria noastră, a tuturor, să facem tot ceea ce este necesar, astfel încât oamenii să beneficieze de condiții cât mai bune în momentul recoltării probelor necesare depistării COVID-19.  Noua construcție este de un real ajutor și pentru cadrele medicale ale spitalului, pacienții urmând să fie înregistrați, testați și împărțiți în funcție de simptome mult mai ușor și cu respectarea normelor de prevenire a răspândirii acestui virus”, a declarat președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan.

De asemenea, CJD a alocat banii necesari pentru achiziționarea unui astfel de container și la Spitalul Municipal Moreni. Acesta va intra în dotarea spitalului în cel mult două săptămâni.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!