La Titu, manifestările dedicate actului istoric de la 24 ianuarie s-au încheiat cu Hora Unirii

Publicitate

Ziua Unirii Principatelor Române a fost sărbătorită la Titu printr-o manifestare cultural-artistică, care a avut loc la Casa de Cultură Titu – Târg cu tema “Alexandru Ioan Cuza și Mica Unire”.

Viceprimarul oraşului Titu, Ovidiu Popescu, a luat parte la manifestare:, alături de consilieri locali, membrii ai partidelor politice, cadre didactice, scriitori, elevi, părinți, bunici.

Manifestarea a debutat cu oficierea slujbei TEDEUM, susținută de preoții Pârvu Aurelian, și Tudor Aurelian și Păun Marian.

Discursul bibliotecarei Nicoleta Grigorescu – de la Biblioteca Orășenească Titu – a fost o lecție despre actul istoric de la 25 ianuarie 1859: ”Prin Unirea Principatelor Române – Moldova și Ţara Românească, cât și dubla alegere a domnitorului Alexandru Ioan Cuza, nu realiza un simplu fapt al Unirii, ci reprezenta momentul de început al constituirii Statului modern român, cu o nouă structură politică și legislativă și cu noi valori sociale și economice pe care trebuia să le promoveze”.

Au urmat un recital de poezie – susținut de scriitorii: prof. Mircea Drăgănescu, Alex Vâlcu, prof. Constantin Predescu Neacșu și micuțul poet Gabriel Șerban, un recital muzical – susținut de elevele Școlii Gimnaziale „Pictor Nicolae Grigorescu”, Tabarcea Teodora și Burlănescu Maia, iar din partea Școlii Gimnaziale Nr. 2 Titu Târg – eleva Sandu Ana Maria, o expoziție de pictură dedicată ,,Micii Uniri” – realizată de Ion Burhan și rrof. Darius Vasile Șerbanescu, dar și o spectaculoasă suită de dansuri susținută de trupa de dansatori a Casei de Cultură Titu – „Trandafir Dâmbovițean”, coordonată de coregraful Marian Grigore.

Manifestările dedicate Unirii Principatelor Române s-au încheiat cu prinderea într-o Horă a Unirii.

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!