La Târgoviște urmează a doua acțiune de combatere a insectelor prin pulverizare aeriană

Publicitate

Autoritățile locale au anunțat că în perioada 27 iunie – 2 august, în intervalul orar 05.30 – 10.00, va avea loc a doua acțiune de combatere a insectelor de disconfort (țânțari, muște, omizi, tigru de platan, etc), prin pulverizare aeriană, pe toată suprafața municipiului Târgoviște (inclusiv în cartierele Sagricom și Priseaca).

În cazul în care vremea va fi nefavorabilă (vânt, ploi, grindină) în prima zi a termenului menționat, acțiunea se va reprograma pentru următoarea zi propice acestei activități.

Se vor folosi substanțe avizate de Ministerul Sănătății Publice – Comisia Națională pentru Produse Biocide. Substanța folosită pentru combaterea dăunătorilor este Aqua K-Othrine EW20, insecticid formulat pentru aplicare ULV. Produsul nu este dăunător pentru oameni și nici pentru mediul înconjurător, însă este toxic pentru albine și organismele acvatice.

Pentru evitarea intoxicațiilor familiilor de albine se vor lua măsuri de închidere a închidere a stupilor sau de îndepărtare a acestora la o distanță de 10 kilometri față de locul unde se execută tratamentul.

De asemenea, trebuie evitat pășunatul și consumul de fruncte în zonele supuse tratamentului.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!